AcasăOldUleiul de masline previne atacul cerebral la varstnici

Uleiul de masline previne atacul cerebral la varstnici

Persoanele in varsta de peste 65 de ani care folosesc ulei de masline in dieta zilnica prezinta mai putine riscuri de a suferi atacuri cerebrale in comparatie cu persoanele care nu consuma acest produs alimentar, potrivit unui studiu realizat in Franta, informeaza AFP.

Cercetatorii de la Institut National de la Sante et de la Recherche Medicale din Bordeaux (Franta) au monitorizat 7.625 de persoane in varsta de peste 65 de ani, originare din oraşele Bordeaux, Dijon şi Montpellier, pe o perioada de cinci ani.

Cercetatorii i-au impartit pe participanti in doua grupuri. In primul grup se aflau persoanele care nu consumau niciodata ulei de masline, iar al doilea grup era alcatuit din persoane care foloseau acest produs alimentar in dieta lor zilnica. Pe parcursul acestui studiu, s-au inregistrat 148 de atacuri cerebrale in randul participantilor.

Dupa ce au luat in calcul criterii care tineau cont de greutate, activitatile fizice şi regimul alimentar, oamenii de ştiinta francezi au constatat ca persoanele care consumau frecvent ulei de masline prezentau un risc de a suferi un accident vascular cerebral cu 41% mai mic in comparatie cu persoanele care nu consumau acest produs alimentar.

Studiul a fost coordonat de medicul Cecilia Samieri şi a fost publicat in revista ştiintifica americana Neurology.

 

author avatar
eNational
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger