Cauta

UE permite folosirea bicarbonatului in mici

Autoritatile de la Bruxelles au adoptat o lista cu aditivi alimentari permisi a fi utilizati in UE incepand din aceasta saptamana. Printre acestea se numara si bicarbonatul de sodiu.

Micii pot fi consumati in continuare in mod legal in Romania

O directiva anterioara interzicea folosirea bicarbonatului de sodiu in preparatele din carne, iar micii romanesti erau condamnati, practic, la disparitie. Noua lista a chimicalelor permise in alimentatie face cuvenita reparatie si pastreaza pe meniurile localurilor micii ca produs culinar romanesc.

Printre alti aditivi alimentari permisi, dar care trebuie sa fie justificati tehnologic si sa fie in beneficiul consumatorilor, se numara si colorantii E104 (galben de quinoleina), E110 (galben auriu) si E124 (Rosu Ponceau 4R), UE recomandand insa reducerea  prezentei acestora in alimente.

Ultimele stiri

  • Viitorul unei vieți mai lungi și mai sănătoase: tehnologie, comunitate și wellness sustenabil
  • De la genunchiul lui Vîlceanu la halba de Oktoberfest: Florin Roman între scandalul din Parlament și distracția cu iz bavarez
  • Al treilea război mondial?
  • Sindicatele din administrația publică locală ies în stradă, în București, nemulțumite de măsurile de reducere a personalului. Programul protestului
  • Secretarul general al Guvernului nu crede că e „benefică” o creștere a TVA în sectorul HoReCa: Trebuie o analiză foarte serioasă – VIDEO
  • Tendințele Corporate de Wellbeing în România: Cum se reinventează companiile în 2025
  • Un șofer băut a lovit cu mașina un grup de tineri, iar apoi a plecat de la locul accidentului/Ce s-a întâmplat după ce a fost găsit
  • Femeie depistată având şase cuţite asupra ei, la intrarea în Parlament/Ar fi intenționat să participe la un eveniment/Ce spune AUR
  • Meteorologii ANM au anunțat prognoza. Cum va fi vremea până la mijlocul lunii octombrie
  • Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro, condamnat pentru tentativă de lovitură de stat/ Marco Rubio, reacție-fulger
  • Exit mobile version