Cauta

Uber, o aplicatie care va ingropa taximetria din Romania

O aplicatie de transport care este interzisa in SUA si in cateva tari din Europa va ajunge in curand si la Bucuresti. Este vorba de Uber, care face legatura intre pasagerii care vor sa ajunga intr-un loc anume si soferii dispusi sa-i transporte contra cost. Aplicatia ameninta firmele de taximetrie, unele dintre acestea urmand sa dea faliment.

Taximetristii vor protesta cu siguranta impotriva aplicatiei Uber

Potrivit unei postari pe blogul http://blog.uber.com/uberbucuresti, uberX este platforma P2P (peer-to-peer) a Uber care permite utilizarea in comun a unei masini – numita ridesharing. Aplicatia conecteaza pasagerii cu soferii de pe platforma care doresc sa imparta costurile calatoriei.

Cum utilizezi Uber

Iata cativa pasi pentru accesul la serviciile oferite  de companie:

–         Descarca aplicatia Uber de pe iOS App Store sau Google Play Store.

–         Cu Uber, nu ai nevoie de numerar. Fa-ti cont si inregistreaza un card bancar. Compania sustine ca asigura deplina siguranta in acest sens.

–         Deschide aplicatia, alege locul de pornire si vezi pe harta cum Uber-ul tau vine spre tine, in timp real.

–         La destinatie, da-te jos din masina si mergi mai departe. Nu e nevoie sa lasi bacsis. Nu e nevoie sa platesti cash.

Tarife

Potrivit informatiilor postate pe blog, tarifele de lansare sunt promotionale:

–         1,39 lei/km tarif de baza,

–         0,23 lei/minut + 1,39 lei/km,

–         6 lei tarif minim,

–         6 lei tarif anulare comanda.

Iata cateva exemple de costuri:

–         Aeroportul Henri Coanda – Piata Universitatii: 40 de lei;

–         Centru Vechi – Drumul Taberei: 18 lei;

–         Calea Floreasca – Gara de Nord: 11 lei.

 

Probleme sociale si fiscale

Promitator acest Uber, insa nu putem sa nu ne intrebam de ce acest serviciu a fost interzis in SUA si in cateva state din Europa. Putem doar sa banuim ca aplicatia a generat reale probleme sociale printre angajatii firmelor de taximetrie, ramasi pe drumuri dupa falimentarea companiilor respective, ca urmare a intrarii Uber pe piata de profil. Si ar mai fi ceva: impozitarea. Cum vor fi taxati soferii amatori de transport contra cost? La sursa (am dat o idee pentru Uber) sau deloc? Oare autoritatile romane vor fi de acord cu acest tip de transport, in vreme ce contribuabilii persoane juridice care se ocupa de taximetrie vor da faliment pe banda rulanta, diminuand (prin incetarea platii taxelor si impozitelor) resursele bugetare si asa insuficiente?

Ultimele stiri

  • Schimbări uriașe în boxul olimpic! Cum se va face verificarea de gen
  • Circ politic în SUA: Partidul America vs Partidul lui Porky Pig
  • Dacă nu erau bulgarii, poporul v-ar fi iubit cu ouă și roșii, domnule Bolojan!
  • VIDEO. Angajații de la Finanțe tună și fulgeră în fața ministrului Nazare: Veniți în fiecare birou, la fiecare etaj, să vedeți în ce condiții lucrăm!
  • Actrița Manuela Hărăbor, scoasă din distribuția unui serial pe motiv de „expunere politică”: „Cum e cu egalitatea de drepturi a ideologiei voastre pro-europene?”
  • Surse. CCR se pregătește să acorde indemnizații de câte 180.000 de lei pentru cei 3 judecători care își termină mandatul
  • Jocuri de noroc: Când influenceri și vedete devin dealerii noii dependențe
  • A expirat plafonarea la energia electrică/Cu cât cresc facturile la curent
  • ANRE majorează tarifele reglementate de distribuţie a gazelor naturale, de la 1 iulie
  • Elena Udrea află astăzi dacă va fi liberată condiționat. Judecătoria Ploiești, așteptată să se pronunțe asupra cererii fostului ministru
  • Exit mobile version