AcasăOldSentinta in dosarul Zambaccian: Adrian Nastase, inchisoare cu executare. Sotia sa, condamnare...

Sentinta in dosarul Zambaccian: Adrian Nastase, inchisoare cu executare. Sotia sa, condamnare cu suspendare

Fostul premier Adrian Nastase si sotia lui au aflat, luni, decizia magistratilor Curtii Supreme, in dosarul “Zambaccian”. Astfel, social-democratul a primit o condamnare de patru ani de inchisoare, in timp ce Dana Nastase a primit o condamnare de trei ani cu suspendare.

Adrian Nastase va ajunge din nou dupa gratii. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au anuntat, in urma cu scurt timp, ca fostul sef al Guvernului a primit o condamnare de 4 ani de inchisoare, dar si 5 ani de interzicere a unor drepturi, pentru acuzatia de luare de mita in forma continuata.  Judecatrii au anuntat ca pedepsele au fost contopite cu pedeapsa de trei ani pentru santaj, urmand ca Nastase sa execute pedeapsa cea mai grea – cea de patru ani inchisoare.  Sentinta este una definitiva.

(foto: stiri.acasa.ro)

De asemenea, Dana Nastase a primit o condamnare in acelasi dosar, insa cu suspendare. Astfel, sotia fostului sef al Executivului a fost condamnata la 3 ani inchisoare, avand interzice, timp de patru ani, anumite drepturi, pentru acuzatia de luare de mita in forma continuata. Fiind vorba de o condamnare cu supendare, Dana Nastase va trebui sa se prezinte, periodic, in urmatorii opt ani, la politie, urmand sa anunte daca isi schimba domiciliul sau locul de munca.

In dosarul „Zambaccian”, Adrian Nastase este acuzat ca, in perioada 2002-2004, in care se afla in fruntea Guvernului, ar fi primit, direct, dar si prin intermediul Danei Nastase, sotia sa, foloase necuvenite de cateva sute de mii de euro.