AcasăOldSe dau bani de la stat. Bonificație de 1.000 le lei la...

Se dau bani de la stat. Bonificație de 1.000 le lei la cumpărarea unei mașini. Care sunt condițiile

Parc de masini

Un nou proiect de lege a fost depus la Parlament, care prevede ca fiecărui cumpărător al unei mașini fabricate în România să i se acorde o bonificație în valoare de 1.000 de lei.

Prin acest proiect, inițiatorii susțin că se vor asigura locurile de muncă pentru sute de mii de angajați și a unor venituri certe la bugetul de stat.

Despre acest proiect, senatorul Radu Oprea afirmă că o astfel de lege este necesară în condițiile în care cifrele Asociației Constructorilor de Automobile arată o scădere cu 30% a cifrei de afaceri.

„Industria auto din România este cea mai importantă ramură industrială, ponderea fiind de 14% din PIB și 28% din exporturi. 185.000 de angajați sunt în această industrie și în companiile care produc componente. Suntem pe locul 4 în Europa”, a spus Oprea.

Menționăm că, în România există 11 fabrici de componente diverse în România.

Proiectul de lege prevede dublarea până la 910 milioane de lei a bugetului programului de stimulare a înnoirii parcului auto național, iar beneficiarii urmează să primească și o bonificație suplimentară de 1000 de lei dacă optează pentru cumpărarea unui autoturism din producție internă.

De asemenea, se prevede majorarea până la 310 milioane de lei a bugetului programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante energetic.

De asemenea, o altă propunere a actului normative se referă la majorarea până la 210 milioane de lei a bugetului programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea vehiculelor eco, menținerea primelor de casare și a eco-tichetului la nivelul actual.

„Ar fi o iresponsabilitate ca actualul Guvern PNL să nu sprijine și să nu aplice de urgență acest proiect de lege”, a conchis Radu Oprea.

author avatar
Eli Dan Davidescu