AcasăOldSchioarea canadiana Sarah Burke a decedat in urma leziunilor la creier

Schioarea canadiana Sarah Burke a decedat in urma leziunilor la creier

Sarah Burke

Schioarea canadiană Sarah Burke, una dintre marile specialiste ale probei de half-pipe la stilul freestyle, a decedat joi, într-un spital din Utah (Statele Unite), la zece zile după ce a suferit un grav accidentat în timpul unui antrenament.

Sarah Burke

Burke a aterizat greşit şi a căzut, suferind mai multe leziuni grave la cap şi torace. Sportiva, Sarah Burke, în vârstă de 29 ani, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, săptămâna trecută, însă leziunile suferite la nivelul creierului s-au dovedit ireversibile, iar medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Cvadruplă câştigătoare a Winter X-Games, competiţia de referinţă în lumea schiului freestyle, Sarah Burke a căzut în timp ce se antrena pentru proba de half-pipe, fiind transportată cu elicopterul la Salt Lake City (Utah). Burke a ocupat locul patru la half-pipe la Campionatele Mondiale din 2011 de la Park City. Ea era căsătorită cu schiorul canadian Rory Bushfield. Sarah Burke (29 de ani) a castigat in cariera ei de 4 ori titlul X-Games (2007, 2008, 2009 si 2011) si o data titlul mondial, in 2005.

Half-pipe-ul este un semi-cilindru de zăpadă în care schiorii sau snowboarderii efectuează sărituri, rotaţii şi diverse figuri. Această disciplină va figura, de altfel, şi în programul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia), din anul 2014, competiţie la care Burke se anunţa una dintre marile favorite la câştigarea medaliei de aur.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul