Cauta

Saracia miroase a cartofi prajiti si pulpe de pui

Majoritatea romanilor care mananca la restaurante renunta la meniurile diversificate, care includeau peste, carne de vita sau vanat, si revin, ca in anii ’90, la carnea de pui si la cartofii prajiti sau piure.

Saracia miroase a cartofi prajiti si pulpe de pui - Ziarul National
Pulpele de pui cu cartofi prajiti erau la mare cautare in anii ’90

Potrivit Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Romania, majoritatea clientilor din restaurante, mai ales din statiunile de la munte, s-au intors la carnea de pui si la cartofi. Conform reprezentantilor Asociatiei, in perioada 2007-2009, turistii cautau in restaurante mancare din ce in ce mai diversa – peste, vita, vanat  si chiar si carne de strut. Acum, turistii care vin la munte cauta portii care sa coste 20 de lei, maximum 30 de lei, iar ce trece de aceasta valoare nu mai are cautare. Totodata, in sezonul rece, turistii cauta in restaurante si supe, cele mai cerute fiind cele de pui.

Ultimele stiri

  • USR, USR, lipsa apei tot o catastrofă e!/Cum a scăpat Bucureștiul
  • Friendsmas 2025: De ce un Crăciun cu prietenii devine noua tradiție preferată în rândul tinerilor
  • Republica Moldova cere ajutor de avarie României: sistemul energetic, în alertă după atacurile asupra Ucrainei
  • Litoralul românesc, scena unui moment neașteptat în plin decembrie
  • De ce oamenii uită primele amintiri din copilărie
  • Vârsta de pensionare în România: regulile actuale și simulările pentru generațiile 1968–1980
  • Sorana Cîrstea și-a anunțat retragerea din tenis. Câți bani a strâns în 20 de ani de carieră
  • Cum să reduci consumul la energie, după eliminarea plafonării. Românii caută cu disperare soluții!
  • Moș Nicolae a adus vreme foarte rece în Capitală. Alertă meteo emisă de meteorologi, e cod galben în mai multe județe
  • Românii cu credite la bănci plătesc jumătate din salariu pe rate. Cum au ajuns în această situaţie, deşi gradul maxim de îndatorare acceptat e de 40%
  • Exit mobile version