Cauta

S-a aprobat lista neagra a paradisurilor fiscale

Dupa scandalul Panama Papers, cei 28 de ministri de Finante ai UE au cazut de acord pentru intensificarea luptei contra evaziunii fiscale care va utiliza o metoda comuna pentru identificarea tarilor care ar putea figura pe o lista a paradisurilor fiscale. In cadrul summit-ului care s-a deschis vineri, toti ministri au cazut de acord cu privire la initiativa lansata recent de cinci tari europene (Germania, Spania, Franta, Italia si Marea Britanie) vizand experimentarea schimbului automat de informatii in sanul UE pentru a identifica beneficiarii firmelor paravan. In conditiile in care, au aratat cei 28, la ora actuala, aranjamentele financiare pot crea structuri juridice (societati cu raspundere limitata, trusturi, fundatii) disimuland identitatea adevaratilor beneficiari, estompand pistele de identificare si complicand sarcinile autoritatilor fiscale.

Lista comuna a UE va fi gata pana la sfarsitul verii

”Exista o vointa convergenta, asumata in lupta contra mecanismelor anonime care nu permit sa se stie cine se ascunde in spatele acestor societati”, a declarat ministrul francez de Finante, Michel Sapin.

Negocieri delicate

Lista neagra a UE cu privire la paradisurile fiscale, asa cum a aratat si cum doreste comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, va fi pusa in practica ”pana la sfarsitul acestei veri”. Insa negocierile se anunta a fi delicate, statele membre avand politici variabile cu privire la paradisurile fiscale. Intr-o prima faza va fi vorba de definirea unei metode comune pentru a identifica ce tara ar putea figura pe o asemenea lista. Propuneri in acest sens vor fi puse pe tapet de catre cei 28 la o viitoare reuniune ce va avea loc luna viitoare. Cu privire la incitatea la o mai mare transparenta fiscala din partea multinationalelor, presedintia olandeza a UE a asigurat ca va lansa, inca de saptamana aceasta, discutii intre statele membre referitor la propunerea Bruxellesului de a fi facute public principalele date contabile si fiscale ale marilor societati comerciale. Impreuna cu Germania si Marea Britanie, in special, Franta se numara printre tarile favorabile acestei masuri cu privire la activitatea multinationalelor, a asigurat ministrul francez de Finante Michel Sapin.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version