AcasăOldRomania, prima tara din lume pe care se testeaza fungicidele BASF

Romania, prima tara din lume pe care se testeaza fungicidele BASF

Legumele tratate cu fungicide cresc anormal, ca si tumorile canceroase

Experimentul „Codex Alimentarius”  a inceput cu Romania de la 31 decembrie 2009, fiindca Guvernul Boc a acceptat, s-a oferit sau dracu’ stie cum a fost obligat s-o faca.

Legumele tratate cu fungicide cresc anormal, ca si tumorile canceroase

„Codex Alimentarius” este un pachet de norme dupa care se vor alimenta populatiile a  peste 160  de state semnatare.

„Ce frumoasa-i Romania, pacat ca-i locuita!”

Barroso este fericit sa implementeze Codex Alimetarius

El a plecat de la premisa ca Terra nu mai poate hrani omenirea si ca atare trebuie ca o buna parte din hrana sa fie de natura artificiala, tratata chimic sau modificata genetic.

Lingai cum sunt, guvernantilor nu le mai plac strugurii normali

Adeptii Teoriei Conspiratiei sustin ca masura nu este altceva decat una de exterminare, care va reduce populatia globului la cca doua miliarde. In vederea acestui scop, cobaii, pe care trebuia sa inceapa „testarea” fungicidelor-minune, dupa cum le descriu specialistii care le produc, ar fi fost din tarile latino-americane. Cum s-a produs schimbarea si a devenit poporul roman cobaii primi? Raspunsul se poate gasi, mai mult ca sigur, in comisioanele grase pentru cei care au acceptat oferta ca romanii sa fie primii (sa fie si ei pe locul intai la ceva) sau in nesimtita si ordinara expresie: „Ce frumoasa-i Romania, pacat ca-i locuita!”

Painea cea de toate zilele, cu Initium

Initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de”Codex Alimentarius”, produs de compania germana BASF, a fost folosite in Romania pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa, ulterior fiind introdus si in painea cea de toate zilele.  Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare Bucuresti, este de parere ca un gram de INITIUM care este introdus in organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Daca ingurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodata din organism.  Numele provizoriu al produsului INITIUM este ametoctradin. Acesta este un fungicid din clasa Pyrimidylamine/Triazolopyrimidine extraordinar de puternic, a carui structura chimica, dupa cum scriu numerosi specialistii (altii decat cei ce recomanda folosirea lui) este un produs  toxic pentru organismul uman, carcinogen, ce dezvolta toxicitate, neurotoxicitate si toxicitate acuta.

BASF ne asigura ca eticheta e corecta!

Efectele grave ar putea sa apara mai tarziu, dar cine va fi tras atunci la raspundere? Raportul de evaluare pe care se bazeaza concluziile Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) nu a fost analizat in mod independent si de alti cercetatori, asa cum cer normele. „Deoarece raportul de evaluare nu a fost inca analizat si de alti cercetatori, concluziile la care s-a ajuns in urma rezultatelor obtinute trebuie sa fie considerate provizorii si vor putea fi reconsiderate o data cu finalizarea rapoartelor suplimentare, conform Directivei 91/414/EEC.”, se scrie in raport.  Compania BASF (vezi http://www.pressreleasepoint.com/first-approval-worldwide-fungicides-initium%C2%AE-wine-and-vegetables) era de-a dreptul excitata (pardon! entuziasmata)  de faptul ca pentru prima datã in lume a fost autorizat intr-un timp record fungicidul Initium care in Romania este vandut sub numele EnervinT. Anul trecut, compania a vrut sa linisteasca apele, de teama sa nu-si scape cobaii de sub control: „Studiile stiintifice realizate pentru a determina siguranta Initium au aratat ca produsele sunt sigure pentru agricultori, consumatori si pentru mediu, atunci cand sunt utilizate in conformitate cu instructiunile de pe eticheta”.  Ei, asta-i! Romanii au mari probleme cu instructiunile de pe etichete, asa ca cine garanteaza ca agricultorii respectivi au folosit dozele corecte?!

author avatar
Adina Mutar