AcasăOldRidurile - cauze si prevenire

Ridurile – cauze si prevenire

Sub pielea obrazului se gasesc foarte multi muschi mici, denumiti muschii mimici sau muschii pielosi. Prin contractia lor se formeaza o cuta, perpendicular pe directia tractiunii. Dupa incetarea contractiei pielea revine la pozitia initiala datorita elasticitatii proprii si a tendoanelor muschilor.

Contractia acestor muschi, sub influenta sistemului nervos, permite si exteriorizarea  starilor psihice: suparare, tristete, veselie. Cu vremea  pielea isi pierde din elasticitate si nu mai poate revenii la pozitia initiala, ramanand pliata, ceea ce are drept urmare aparitia ridurilor.

PROGRAM DE FRUMUSETE: YON-KA ADVANCED OPTIMIZER SERUM SI CREMA-TRATAMENT PENTRU FERMITATE.

Ridurile  pot fi impartite in riduri plisare sau incretite – cum sunt  pliurile de la nas  la buze, pliurile gatului si ale fruntii si ridurile de suparare, prabusire cum sunt ridurile „laba gastei” a comisurilor buzelor, a pleoapelor inferioare, obrajilor, gatului, barbiei care se pot ameliora prin tratament. Aceste riduri apar de obicei intr-o anumita ordine. Primele apar cele verticale si orizontale ale fruntii. Dupa care ridurile la ochi, urmeaza cutele care pornesc  de la nas spre comisura buzelor, ca doua paranteze. Pe masura ce anaintam in varsta se rideaza pleoapele si deasupra buzei superioare apar riduri verticale.

Prevenirea formarii ridurilor trebuie sa inceapa inca din adolescenta, mai ales daca pielea este sensibila, uscata, deshidratata, doar asa putem intarzia mai mult aparitia acestora. Ridurile fine se pot transforma mai tarziu in adevarate riduri daca nu se iau masuri de protejare, hranire si tonifiere a pielii. Un rid adanc, indiferent de cauza care l-a generat, poate fi atenuat, dar nu inlaturat definitiv. In acest caz mai mult ca in altele, masurile de prevenire se impun neaparat, ele constituind cel mai important tratament al ridurilor.

CAUZE  CARE CONTRIBUIE LA APARITIA RIDURILOR

– Contractarea exagerata, inutila, repetata a muschilor fetei duce in timp la formarea ridurilor. Orice contractie a acestor muschi, denumiti si „pielosi” datorita raporturilor lor stranse cu pielea, este insotita de miscarea pielii care ii acopera.

– Unele stari sufletesti depresive (tristetea, supararea) daca se repeta des, favorizeaza aparitia pe fata a unor cute adanci, de cele mai multe ori definitive, in timp ce starea de veselie, buna dispozitie nu au asemenea efect. In timpul rasului activeaza numai 13 muschi, spre deosebire de starile sufletesti depresive care actioneaza aproximativ 60 de muschi.

– Expunerea nerationala la soare face ca pielea sa se deshidrateze, sa se usuce, devenind aspra si lipsita de suplete.

– Lumina prea puternica face ca ochii sa se stranga, ceea ce duce cu timpul  la formarea unor cute cunoscute sub denumirea de „laba gastei”.

– Slabirea, daca are loc rapid, este urmata de aparitia ridurilor.

– Lipsa dintilor modifica enorm  fizionomia prin retractia buzelor, infundarea obrajilor, ceea ce, de asemenea, imbatraneste figura.

– Modul defectuos de viata. Consumul exagerat de bauturi alcoolice, cafea si tutun, insomnia, excesele de tot felul si in general o viata dezordonata duc la formarea cearcanelor, apoi a ridurilor pe pleoape, care dau figurii un aspect obosit.

– Lipsa de ingrijire sau o ingrijire prost inteleasa a tenului. Persoanele cu un ten uscat se rideaza mult mai repede din cauza lipsei stratului protector de sebum.

Astfel este foarte important ca pielea sa respire in timpul noptii, o demachiere riguroasa inainte de culcare fiind imperios necesara.

CASIANA STEFAN, estetician

author avatar
eNational
3.711 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger