AcasăOldReguli noi la RCA. Ce trebuie să știe șoferii înainte de a...

Reguli noi la RCA. Ce trebuie să știe șoferii înainte de a încheia o poliță de asigurare

RCA

Apar reguli noi la RCA după numirea lui Nicu Marcu în scaunul de președinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Venirea fostului vicepreşedinte al Curţii de Conturi la cârma ASF-ului aduce cu sine modificări la legea RCA, după ce discuțiile au fost amânată cu două săptămâni.

Decontare directă obligatorie și introducerea unui sistem prin care firmele de asigurare care nu își achită la timp daunele își vor pierde temporar dreptul de a mai vinde RCA. Acestea sunt cele două modificări legislative care vor face obiectul propunerilor pe care ASF le va înainta Parlamentului și care vor fi discutate în comisiile de specialiate, transmite economica.net.

În plus, ASF se gândește și la o formulă prin care să fie schimbată modalitatea de raportare a dosarelor de daună, însă această modificare se va putea face prin normă emisă de Autoritate, fără a mai fi nevoie de o schimbare a legii. Asta ar însemna termene mai strânse pentru plata daunelor.

Astfel, asigurătorul este obligat fie să transmită o ofertă de despăgubire fie să transmită un refuz motivat al despăgubirii în termen de 30 de la vizarea daunei, nu 30 de zile de la depunerea cererii de despăgubire, cum este în prezent. În caz contrar, el va fi obligat să achite integral pretenții păgubitului su alte reprezentanților acestuia.

O altă modificare importantă este cumpărarea de RCA pe alte perioade decât 3,6 sau 12 luni, doar în condiții speciale. Comisia de industrii a venit cu amendament care propune ca polița RCA să poată fi încheiată doar pe 3,6 sau 12 luni, nu pe orice perioadă multiplu de o lună, cum este în prezent.

author avatar
Andreea Vlad
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger