AcasăOldProprietatile necunoscute ale cepei

Proprietatile necunoscute ale cepei

Nu ne place nici mirosul ei, adesea nici gustul, dar ceapa ramane in topul remediilor naturiste de succes, nu o data fiind catalogata ca aliment de succes. Fluidizeaza sangele, scade riscul aparitiei trombozei si a infarctului miocardic. Si nu sunt singurele ei proprietati care o fac sa fie la mare cautare printre cunoscatori.

Oboseala generala

O ceapa mare se fierbe intr-o jumatate de litru de apa, la foc mic, timp de 15 minute. Se lasa sa infuzeze inca 15 minute. Se bea dimineata, timp de trei saptamani.

Gripa

Se lasa la macerat patru cepe, timp de 24 de ore, intr-un litru de apa calduta. Se bea o ceasca intre mese si inca una inainte de culcare. Acest preparat, baut cate un castron dimineata, pe stomacul gol, are proprietatea de a ameliorara diabetul.

Reumatism

Se taie doua cepe (necuratate), se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa zece minute. Se bea un pahar dimineasa, pe stomacul gol, un altul la culcare, timp de trei saptamani. Se reia cura de doua sau de trei ori pe an.

Taieturi usoare

Se aplica o foita de ceapa pe rana si se fixeaza cu un bandaj. Sangerarea se va opri repede si plaga se va inchide imediat.

Negi

Se scobeste o ceapa mare si se umple scobitura cu sare fina. Se lasa la macerat toata noaptea. Dimineata si seara se aplica pe negi sucul de ceapa format. Se fixeaza cu un tifon. Se urmeaza tratamentul pana la disparitia negilor.

Panaritiu, abcese, furuncule

Se pune o ceapa tocata marunt intr-o farfurie si se acopera pentru a impiedica uscarea. Se da la cuptor 30 de minute, la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca putin. Se aplica pe locul inflamat. Se acopera cu un bandaj si se lasa sa actioneze timp de o ora. Operatia se repeta de trei ori pe zi.

Bronsita si tuse

Se taie in felii doua cepe. Se coc usor, fara apa sau grasime. Apoi se zdrobesc usor, se pun intr-un tifon si se aplica pe piept sau pe gat sub forma de cataplasma, se mentin toata noaptea, fixandu-se cu ajutorul unui bandaj lejer.

Edeme pe membrele inferioare

Se toaca foarte fin 150 g de ceapa. Se adauga o cantitate egala de alcool de 90°. Se lasa la macerat zece zile, agitand zilnic vasul. Se strecoara prin stoarcere puternica. Se iau trei – patru lingurite pe zi, eventual dizolvate in putina apa. Se face o cura de o luna, care poate fi reluata de doua sau de trei ori pe an.

Dificultati de urinare

Se taie rondele doua sau trei cepe crude si se aplica pe talpi. Se incalta cu grija o pereche de sosete si se tin toata noaptea. Aceasta metoda ciudata se pare ca duce la urinari abundente dimineata.

author avatar
eNational
1.358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger