Schimb de roluri pentru tanara avocata a fostei sefe a DIICOT, care o apara pe Alina Bica in dosarele ANRP, in care a fost deferita instantei de catre procurorii anticoruptie, alaturi de alte nume sonore din sfera politica, dar nu numai. Odata ce DNA a trimis-o in judecata, Laura Vicol va ajunge la randul sau in fata instantei, mai exact a magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, de aceasta data in calitate de acuzat.
Cercetata de procurorii anticoruptie in stare de libertate, intr-un dosar in care a fost suspectata de favorizare a faptuitorului, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si complicitate la exercitarea fara drept a unei profesii sau activitati, Laura-Catalina Vicol a aflatca procurorii au trimis dosarul sau in instanta.
Anuntul a fost facut luni dupa-amiaza, de catre procurorii DNA. O masura similara cu cea dispusa in cadrul avocatei din cadrul Baroului Bucuresti a fost luata, in aceeasi cauza penala, si in cazul unui barbat, despre care anchetatorii anticoruptie sustin ca, desi nu ar detine calitatea de avocat, ar fi practicat aceasta profesie. Larciu este cercetat pentru exercitare fara drept a unei profesii sau activitati si uz de fals, in forma continuata, anunta procurorii. Si el va ajunge in fata judecatorilor CAB.
Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile pe care procurorii le fac in prviinta acuzatiilor aduse celor doi, asa cum au fost prezentate ele, prin intermediul unui comunicat:
„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
Inculpata Vicol Laura-Catalina, desi cunostea ca Learciu Niculae nu detine calitatea de avocat, l-a ajutat sa exercite fara drept aceasta profesie, prin aceea ca i-a pus la dispozitie imputerniciri avocatiale care atestau calitatea sa de avocat si care i-au permis sa indeplineasca unele sarcini si activitati specifice acestei profesii, si anume sa participe, fara drept, la acte de urmarire penala in dosare aflate in instrumentarea D.I.I.C.O.T. sau D.N.A.
Concret, in cursul lunii martie 2015, avocatul Voicu Laura-Catalina, aparator ales al inculpatei Deaconu Georgia Ioana, la data faptelor aflata in arest preventiv in dosarul nr. 189/P/2012 al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA, cunoscand faptul ca Learciu Niculae nu detine calitatea de avocat, fiind inscris in asa numitul „Barou constitutional”, l-a desemnat sa participe la activitati de urmarire penala ce urmau a se desfasura la sediul DNA in dosarul mentionat, precum si, in repetate randuri, in alte cauze aflate pe rolul DNA.
In acest mod, cu referire la dosarul 189/P/2012, prin faptul ca l-a trimis la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pe Learciu Niculae, pentru a acorda asistenta juridica unei inculpate aflate in stare de arest preventiv, a carei aparare este obligatorie potrivit legii, Vicol Laura-Catalina a provocat, in mod constient, o stare de pericol pentru infaptuirea justitiei. Astfel, aceasta a creat conditiile ca desfasurarea urmaririi penale sa fie ingreunata prin imposibilitatea folosirii unor probe, despre care s-ar fi putut sustine ca au fost obtinute nelegal, riscand chiar declararea nulitatii fazei de urmarire penala in intregul ei, din cauza nerespectarii dreptului la aparare, imprejurare care ar fi putut fi constatata ori invocata, conform dispozitiilor Codului de procedura penala.
De asemenea, pentru a-i facilita lui Learciu Niculae accesul in arestul Directiei Generale a Politiei municipiului Bucuresti (D.G.P.M.B). cu eludarea dispozitiilor legale care reglementeaza regimul vizitelor la care au dreptul persoanele private de libertate, Vicol Laura Catalina a emis si inmanat coinculpatului, spre a le folosi, un numar de 33 de imputerniciri avocatiale, in care a mentionat, in mod neadevarat, ca acesta ar detine calitatea de avocat al unei anumite persoane. Persoana respectiva, aflata in stare de arestat preventiv, era o prietena de familie a lui Learciu Niculae. Astfel, persoana respectiva a beneficiat, fara drept, de acces nelimitat, din punct de vedere al numarului prezentelor, in spatiul respectiv, in conditii speciale si nerestrictive.
In realitate, prezenta inculpatului Learciu Niculae in arestul D.G.P.M.B raspundea unor interese personale ale persoanei private de libertate si nu tinea de acordarea asistentei juridice”.
sursa foto: b1.ro