AcasăOldPrincipalele alimente vinovate de toxiinfectiile alimentare

Principalele alimente vinovate de toxiinfectiile alimentare

Pentru a-ti proteja sanatatea, fii atent la alimentele pe care le consumi

Pare scuza perfecta pentru a-ti lua o zi libera de la serviciu, dar, din pacate, toxiinfectia alimentara este o boala care iti poate cauza neplaceri foarte mari in cazul in care ai ghinionul sa o dezvolti. Netratata, duce la crampe dureroase, diaree si stari de voma.

Pentru a-ti proteja sanatatea, fii atent la alimentele pe care le consumi

Exista cateva alimente la care trebuie sa fii atent pentru a-ti proteja sanatatea.

Tonul

Tonul ar trebui tinut numai in gheata dupa ce este prins. In schimb, de cele mai multe ori el este tinut in caldura, caz in care elimina niste toxine foarte greu de ucis. Nici temperaturile mari din cuptor nu te scapa de ele. Aceste toxine cauzeaza dureri de cap si crampe. Niciodata nu alege mancare care contine ton crud, caci nu stii in ce conditii a fost transportat si stocat ulterior.

Cartofii

Inainte sa mananci cartofi, verifica-le culoarea, iar daca aceasta este verde inseamna ca ei sunt contaminati si risti sa te imbolnavesti. In general, cartofii sunt sanatosi, caci fermierii au grija sa obtina recolte de calitate, dar un plus de atentie nu strica niciodata.

Ouale

Poate ti se pare ciudat ca ouale sunt pe aceasta lista, dar unele dintre ele contin o bacterie extrem de periculoasa pentru organism: Salmonela. Aceasta va declansa o toxiinfectie foarte dura odata intrata in organism. Ai grija de unde cumperi ouale, sa nu fi stat in caldura, iar, odata ajuns acasa, spala-le si depoziteaza-le in frigider. Mai curata-le o data atunci cand le gatesti, pentru a fi sigur ca niciun microb de pe coaja nu ajunge in interior.

Branza

Si branza poate fi usor contaminata cu Salmonela, care poate provoca intreruperi de sarcina la femeile gravide. De aceea, femeile ce urmeaza sa dea nastere unui copil nu sunt sfatuite sa manance branza. Cel mai bine este sa cumperi branza ambalata, astfel incat sa existe cat mai putine riscuri ca aceasta sa fi fost contaminata.

Fructele de padure

Fructele de padure sunt delicioase si iti vine greu sa crezi ca pot fi primejdioase. Cele congelate, inss, pot avea o bacterie numita Cyclospora, care duce la deshidratare, crampe si diaree. Germenul il poti gasi in afine, zmeura si chiar capsuni.

Scoicile

Principalul motiv pentru care sunt contaminate scoicile este reprezentat de apa in care sunt gasite. Din pacate, nimic nu poate trada potentialul pericol. In general, daca apa in care se gasesc este poluata inseamna ca si ele sunt periculoase pentru sanatate. Pot provoca dureri mari de cap, greata, febra, diaree.

 

 

author avatar
eNational
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger