Cauta

Prima Masina, inutila. Autovehiculele second hand, in topul preferintelor

In prima jumatate a anului 2015 s-a inregistrat o crestere intre 10% si 14% a pietei auto nationale, pentru toate categoriile auto – inmatricularile de masini noi, second-hand si reinmatricularile. Programul Prima Masina nu a produs rezultatele scontate, iar romanii prefera masinile second hand.

Masinile second hand germane sun preferatele romanilor

In perioada ianuarie – iunie 2015, piata masinilor noi a avansat cu 10%, ceea ce inseamna un plus de peste 3.000 de autovehicule fata de prima jumatate a anului 2014. Conform unei analize realizate de Autovit.ro, luna iunie, cu peste 8.500 de masini inmatriculate in total, a fost cea mai buna perioada pentru piata auto, din noiembrie 2011 si pana in prezent. Segmentul masinilor second-hand din import a inregistrat in primele sase luni ale anului curent o crestere de 14%, cea mai mare din ultimii sase ani.  La capitolul marci, Dacia domina piata de masini noi, in timp ce Volkswagen si Opel sunt preferatele romanilor la second-hand, unde si BMW, Audi si Mercedes au o pondere importanta.

Atractivitate redusa

Potrivit Autovit, Programul Prima Masina nu a prea convins, in conditiile in care a inceput doar in aprilie, desi era asteptat inca din toamna anului trecut. Practic, Prima Masina nu a starnit nici interesul clientilor si nici pe cel al bancilor, astfel ca este ca si inexistenta in piata. Acum se poarta discutii pentru modificarea regulilor programului, pentru a-l face cat de cat mai atractiv, insa analistii pietei nu-i dau mari sanse de reusita, deoarece tinerii care ar putea beneficia de program au de platit rate la apartamente si nu-si permit astfel de cheltuieli.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version