AcasăOldOtomanii de la Mehter vor sa cucereasca Centrul Vechi din Bucuresti!

Otomanii de la Mehter vor sa cucereasca Centrul Vechi din Bucuresti!

(foto: wikipedia)

Fanfara otomana Mehter va marsalui joi noapte prin Centrul Vechi al Capitalei, cei 21 de membri ai trupei urmand sa poarte haine de epoca, de pe timpul sultanilor.

(foto: wikipedia)

In aceasta seara, incepand cu orele 22.00, trupa de instrumentisti Mehter va marsalui pe stradutele pitoresti din Centrul Vechi.

Imbracati in costume care respecta intocmai traditiile imperiale otomane, cei 21 de membri ai fanfarei militare Mehter aidoma celei de la Curtea sultanului Suleyman Magnificul, personajul portretizat in serialul cu acelasi nume, difuzat de o televiziune din Romania, le vor oferi celor prezenti in Centrul Vechi un spectacol cu totul special.

Fanfara militara Mehter este strans legata de istoria militara a Turciei, fiind prezenta pe campurile de lupta, alaturi de corpul de elita al ienicerilor, cu scopul de a imbarbata ostirea otomana si a intimida inamicii.

La curtile domnesti din Tarile Romane, acest gen de orchestra si ceremonialul pe care il reprezinta au, de asemenea, o istorie aparte. Incepand cu secolul al XVII-lea, fanfara era primita in dar de la Inalta Poarta, odata cu insemnele puterii domnitorilor romani.

Nu ratati in aceasta seara, de la ora 22.00, in Centrul Vechi, o intalnire inedita cu otomanii de la Mehter, care va va transporta in atmosfera de la Curtea lui Suleyman Magnificul!

author avatar
Ionut Zgimbau