AcasăOldMultinaționalele din România, în PERICOL din cauza pandemiei

Multinaționalele din România, în PERICOL din cauza pandemiei

multinationale

Pandemia de coronavirus va avea un impact puternic asupra multinaționalelor din România. Veniturile lor sunt afectate serios de criza sanitară.

Potrivit unui sondaj realizat de PwC Romania în perioada aprilie-mai, veniturile multinaționalelor din România vor scădea cu 25% în 2020, comparativ cu anul 2019. Totodată, se estimează și scăderea marjei de profit din tranzacțiile cu părțile afiliate. De asemenea.

În ceea ce privește lichiditatea, majoritatea respondenților au arătat ca au avut suficient numerar pentru a-și susține activitatea, iar în eventualitatea unor probleme majore, 60% au indicat renegocierea condițiilor de plată, fără a contracta noi finanțări.

Cheltuielile generate de criza sanitară

Principalele cheltuielile extraordinare generate de criza COVID-19 sunt legate de forța de muncă, fiind menționate de 28% dintre respondenți. Alte cheltuieli din această categorie vizează siguranța la locul de muncă (echipamente, dezinfectanți), potrivit unui procent de 20% dintre companiile chestionate, și cele de logistică, arată 24% dintre acestea, potrivit zf.ro.

Aproape o treime dintre respondenți spun că deja au efectuat aceste cheltuieli, 32% arată că le vor realiza în următoarele 3 luni, iar 28% până la sfârșitul anului 2020.

author avatar
Andreea Vlad