AcasăOldDosar bombă! Cât câștigă Mugur Isărescu! Guvernatorul BNR ia într-un an cât...

Dosar bombă! Cât câștigă Mugur Isărescu! Guvernatorul BNR ia într-un an cât alți români în 10!

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu și-a sporit averea. Guvernatorul BNR câștigă într-un an cât alții în 10! Salariul și pensia lui au crescut semnificativ în ultimul an, potrivit ultimei declarații de avere publicate pe site-ul BNR.

Isărescu a publicat miercuri, 15 iulie, ultima sa declarație de avere, aferentă finalului lunii iunie 2020. Se pare că veniturile șefului BNR au crescut în ultimul an fiscal cu aproximativ 10.000 de lei, atât din salariul încasat la Banca Națională, cât și din pensia cuvenită.

Trăiește și din pensie, și din salariul de la BNR

Guvernatorul Mugur Isărescu a ieșit la pensie în anul 2016, continuând să încaseze și salariul de la BNR, scrie economica.net.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a încasat 897.000 de lei, de la Banca Națională, în ultimul an fiscal, potrivit declarației de avere depuse miercuri, 15 iulie. În precedentul an fiscal, Isărescu încasase doar 806.000 de lei, ceea ce înseamnă că veniturile sale lunare, din salariu și indemnizații de ședință, au crescut cu 7.500 de lei, ajungând la un salariu lunar de 74.750 de lei, față de 67.166 încasați lunar în 2019.

Mugur Isărescu a luat mai mulți bani și din pensie, ultima declarație de avere relevând venituri de aproape 162.000 de lei, față de doar 136.000 de lei în anul fiscal anterior. Înseamnă încă 2.500 de lei în plus, ajungând la o pensie de 13.500 de lei.

Face economii bancare

Cel mai probabil, Isărescu a preferat să ducă aceste creșteri în economii bancare, în condițiile în care valoarea depozitelor sale în lei a crescut cu aproximativ 140.000 de lei în prima jumătate a acestui an, față de finalul anului trecut, ajungând la un total de aproximativ 1 milion de lei, cu tot cu economiile în valută, reduse ca pondere.

Guvernatorul BNR are o casă de locuit în comuna Gruiu, o casă de vacanţă la Drăgăşani şi un apartament în Bucureşti. În plus, deţine un teren intravilan şi unul agricol în comuna Gruiu, precum şi terenuri aferente casei de vacanţă de la Drăgăşani şi apartamentului din Bucureşti.

author avatar
Andreea Vlad
487 afisari

1 COMENTARIU

  1. @ Cum ați comenta despre faptul că prima lucrare științifică scrisă de guvernatorul de la BNR, prin 1977, este „Datoria externă” și cum considerați că a contribuit lucrarea la activitatea profesională a guvernatorului Isărescu,? Ați zice și că datoria externă este de mare valoare, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger