AcasăOldMinistrul Muncii a făcut anunțul: Alocațiile ar putea fi majorate de 20%...

Ministrul Muncii a făcut anunțul: Alocațiile ar putea fi majorate de 20% de la 1 septembrie! / Când ar putea fi dublate

Ministrul Muncii a făcut anunțul: Alocațiile ar putea fi majorate de 20% de la 1 septembrie! / Când ar putea fi dublateMinistrul Muncii a făcut anunțul: Alocațiile ar putea fi majorate de 20% de la 1 septembrie! / Când ar putea fi dublate

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a a anunțat marți, înaintea ședinței de Guvern, că va propune un proiect de majorare al alocațiilor în două etape: prima prevede majorarea cu 20% începând din septembrie 2020 iar cea de-a două prevede dublarea lor de la 1 iulie 2022.

Proiectul a fost prezentat de Violeta Alexandru în cadrul ședinței de Guvern de marți, 29 iulie.

Majorarea alocațiilor, în două etape

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a afirmat ministrul Muncii.

De asemenea, Ministrul a precizat că proiectul pe care l-a prezentat la ședința de Guvern a fost realizat ținând cont de prognozele existente.

„Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a declarat și premierul Ludovic Orban.

Ministrul Finanțelor are altă variantă: Este puţin mai mult de 15%

Florin Cîțu a discutat la câteva ore după ședința de Guvern despre majorarea alocațiilor, însă a precizat că vor fi crescute cu un procent de până în 15%.

„Este puţin mai mult de 15%. Alocaţiile nu se pot dubla. Această lege a trecut prin Parlament fără sursă de finanţare, la fel ca legea cu pensiile. Noi nu am atacat la CCR dublarea alocaţiilor, noi am atacat decizia Parlamentului de a spune că nu putem proroga. CCR a spus că Parlamentul poate să decidă să nu proroge o lege”, a explicat acesta.

author avatar
Alexandru Tîrcavu