AcasăOldIncendiu de proportii in Bucuresti: mansarda unui bloc, cuprinsa de flacari si...

Incendiu de proportii in Bucuresti: mansarda unui bloc, cuprinsa de flacari si fum

Ziua de miercuri a inceput cum nu se poate mai prost pentru locuitorii unui bloc situat in sectorul 3 al Capitalei, care s-au trezit alarmati ca imobilul e afectat de flacari, in partea superioara.

Mai exact, mansarda constructiei respective – situata pe Bulevardul 1 decembrie- a fost cuprinsa de un incendiu de proportii, care a degajat mult fum. Focul s-a declansat in jurul orei 6 si s-a extins, cuprinzand garsonierele situate la mansarda imobilului. Locuitorii au fost evacuati de urgenta, iar oamenii au iesit din case cat au putut de repede, pentru a se feri de pericol. Cei mai multi au urmarit din strada eforturile pompierilor de stingere a incendiului. Doua persoane, printre acre si o tanara, au avut nevoie de interventia medicilor.

Din cate se pare, afectate de incendiu ar fi intre 20 si 30 de locuinte cu o camera, aflate la mansarda, dar si apartamentele din zona superioara a blocului, acestea din urma din cauza apei care a fost folosita in cantitati importante, in incercarea de a stinge valvataia.

Nu mai putin de 12 autospeciale de pompieri au intervenit la fata locului, in incercarea de a localiza si lichida cat mai repede focul, in vederea limitarii pagubelor, despre care se poate spune, la aceasta ora, ca sunt insemnate. Ulterior au mai ajuns alte doua, dar si patru autoscari.

Interventia pompierilor a fost ingreunata de faptul ca mansarda e facuta din lemn si, din cate se pare, e anvelopata cu polistiren si nu e compartimentata cu matriale ignifuge. Specialistii in astfel de interventii s-au vazut nevoiti sa decoperteze si acoperisul, pentru a putea stinge focul.

Trebuie spus ca operatiunea de stingere a incendiului este in plina desfasurare si la aceasta ora.

sursa foto: facebook.com/ISUBIF

author avatar
Cristina Stefan
410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger