AcasăOldGreva spontana la RATB: soferii nu vor trasee de noapte

Greva spontana la RATB: soferii nu vor trasee de noapte

Cateva zeci de şoferi din RATB au intrerupt lucrul, vineri, nemultumiti de introducerea traseelor de noapte. Ei au amenintat ca nu vor reveni pe trasee pana cand nu li se va asigura transportul catre casa la finalul programului de noapte.

Directorul Regiei Autonome de Transport in Comun (RATB), Adrian Crit, a declarat ca i-a invitat la discutii pe sindicalişti şi ca ii aşteapta pe liderii cu care sa poata discuta aceasta situatie.

„Ceea ce fac ei este total ilegal”, a spus Crit.

El a sustinut ca sindicaliştii solicita sa li se asigure transportul pana la locuinta, dupa terminarea programului de noapte.

Şoferii din RATB nu au fost informati in prealabil cu privire la decizia conducerii Regiei de a infiinta cele 23 de trasee de noapte cu autobuzul, sustin reprezentantii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB).

„Daca bucureştenii au solicitat in masa aparitia acestui serviciu, ramane sa vedem pe parcurs. Ceea ce ne-a bulversat pe toti, ne referim aici la conducatorii auto din RATB, este ca fara nici o informare prealabila, ca sa nu mai vorbim de o minima comunicare cu sindicatele, am fost puşi in fata faptului implinit, astfel ca, incepand de vineri, 15 iulie, conducatorii auto vor fi nevoiti sa apeleze la aceste trasee de noapte pentru a veni la serviciu”, spun sindicaliştii intr-un comunicat transmis, vineri.

Potrivit acestora, acest demers inseamna practic dublarea timpului deplasarii, „ceea ce nu face altceva decat sa creeze un disconfort la care, din pacate, nu s-a gandit nimeni la luarea unei astfel de decizii”.

Sindicaliştii au solicitat o intalnire cu directorul general al Regiei, aceasta fiind stabilita pentru vineri, la ora 12.00.

Intalnirea are ca scop gasirea unor solutii acceptabile de ambele parti. „In caz contrar, se cunosc reactiile imprevizibile ale conducatorilor auto in astfel de situatii, lucru de nedorit, presupunem, de catre nimeni”, potrivit sursei citate.

Cele 23 de trasee vor avea terminalul central la Piata Unirii şi vor circula intre orele 23.00-1.00 şi 5.00-6.00 la un interval de 30 de minute şi intre orele 1.00-5.00 la 60 de minute, a anuntat, miercuri, Regia Autonoma de Transport Bucureşti (RATB