Cauta

Fratii Micula, invinsi in instanta de ROMATSA

Instantele belgiene au dat castig de cauza ROMATSA la contestatia depusa de regie impotriva executarii silite a banilor datorati acesteia, de catre EUROCONTROL, in urma procesului fratilor Ioan si Viorel Micula cu statul roman.

Fratii Ioan si Viorel Micula vor sa obtina de la statul roman daune de 200 de milioane de euro

Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii European Food, au castigat in 2013, la Curtea de Arbitraj de la Washington, un proces intentat statului roman, in urma sistarii programului de facilitati fiscale. Cei doi au si cetatenie suedeza si au sustinut ca statul roman nu si-a respectat angajamentele referitoare la protectia reciproca a investitiilor cuprinse in acordul dintre Suedia si Romania, din 2002. In consecinta, au cerut si obtinut, temporar, in instantele internationale, poprirea conturilor satatului roman, inclusiv ale ROMATSA, care a ajuns, anul trecut, in imposibilitatea de a incasa banii de la EUROCONTROL pentru serviciile de navigatie aeriana furnizate. Aceasta deoarece fratii Viorel si Ioan Micula au obtinut intr-o instanta din Belgia, in urma unui litigiu cu statul roman, o decizie de poprire pentru fonduri de pana la 85 milioane de euro, echivaland cu aproximativ jumatate din incasarile regiei pe un an. In urma sentintei pronuntate in 25 ianuarie 2016, Tribunalul de Prima Instanta din Bruxelles  a admis contestatia executorie depusa de ROMATSA impotriva executarii silite instituite de fratii Micula. Hotararea este executorie si stipuleaza ca se va ridica sechestrul pe conturi in cinci zile, iar Viorel Micula datoreaza daune morale statului roman si ROMATSA.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version