Cauta

FMI: deficitul bugetar al Romaniei ar putea sari de 3%

Delegatia FMI este ingrijorata ca in 2016 deficitul bugetar al Romaniei ar putea sari de 3%, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului care a avut loc la sediul partidului.

Delegatia FMI este ingrijorata ca in 2016 deficitul bugetar al Romaniei ar putea sari de 3%, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului care a avut loc la sediul partidului. ''Membrii delegatiei au abordat cateva subiecte legate de stabilitatea macroeconomica si au fost interesati sa vada care ar fi opinia noastra fata de evolutia indicatorilor macroeconomici in perioada urmatoare, in 2016 si 2017. Dumnealor au spus ca sunt ingrijorati ca s-ar putea ca deficitul bugetar sa depaseasca 3%. Noi le-am spus ca nu vedem niciun motiv pentru ca in 2016 deficitul sa creasca peste 3%. De asemenea, in 2017, opinia noastra este aceeasi, ca deficitul bugetar trebuie sa fie sub 3% si sunt toate conditiile pentru a se realiza acest lucru'', a declarat Liviu Dragnea, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI. Presedintele social-democratilor le-a promis celor de la FMI ca in cazul in care PSD va guverna din 2017, deficitul bugetar nu va sari de 3%. Presedintele PSD a mentionat ca delegatia PSD a discutat cu FMI despre legea darii in plata. ''Avem, ca si FMI, aceeasi ingrijorare sau aceeasi preocupare. Nu vrem sa fie afectat sistemul bancar, dar sunt peste 400.000 de romani care sunt intr-o situatie delicata, ca sa nu spunem altfel, nu ne pot lasa indiferenti'', a mai spus Dragnea. PIB-ul a crescut anul trecut cu 3,7% Produsul Intern Brut a crescut anul trecut cu 3,7% fata de 2014, la 710,266 miliarde lei, ca serie bruta, dupa ce a consemnat acelasi avans in ultimul trimestru al anului, ajungand la 209,996 miliarde lei, cresterea fiind sustinuta in principal de comert, reparatii auto si hoteluri si restaurante. Pe date ajustate sezonier, PIB-ul estimat pentru ultimul trimestru al anului s-a plasat la circa 180,05 miliarde lei preturi curente, in crestere cu 1,1% fata de trimestrul anterior si cu 3,8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in termeni reali, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). La cresterea PIB au contribuit toate ramurile economiei, cu exceptia agriculturii, silviculturii si pescuitului. Astfel, comertul cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor; transport si depozitare; hotelurile si restaurantele au avut o contributie de 1% la cresterea economica, cu o pondere de 15,8% la formarea PIB si al caror volum de activitate s-a majorat cu 6,4%.

”Membrii delegatiei au abordat cateva subiecte legate de stabilitatea macroeconomica si au fost interesati sa vada care ar fi opinia noastra fata de evolutia indicatorilor macroeconomici in perioada urmatoare, in 2016 si 2017. Dumnealor au spus ca sunt ingrijorati ca s-ar putea ca deficitul bugetar sa depaseasca 3%. Noi le-am spus ca nu vedem niciun motiv pentru ca in 2016 deficitul sa creasca peste 3%. De asemenea, in 2017, opinia noastra este aceeasi, ca deficitul bugetar trebuie sa fie sub 3% si sunt toate conditiile pentru a se realiza acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI. Presedintele social-democratilor le-a promis celor de la FMI ca in cazul in care PSD va guverna din 2017, deficitul bugetar nu va sari de 3%. Presedintele PSD a mentionat ca delegatia PSD a discutat cu FMI despre legea darii in plata. ”Avem, ca si FMI, aceeasi ingrijorare sau aceeasi preocupare. Nu vrem sa fie afectat sistemul bancar, dar sunt peste 400.000 de romani care sunt intr-o situatie delicata, ca sa nu spunem altfel, nu ne pot lasa indiferenti”, a mai spus Dragnea.

PIB-ul a crescut anul trecut cu 3,7%

Produsul Intern Brut a crescut anul trecut cu 3,7% fata de 2014, la 710,266 miliarde lei, ca serie bruta, dupa ce a consemnat acelasi avans in ultimul trimestru al anului, ajungand la 209,996 miliarde lei, cresterea fiind sustinuta in principal de comert, reparatii auto si hoteluri si restaurante. Pe date ajustate sezonier, PIB-ul estimat pentru ultimul trimestru al anului s-a plasat la circa 180,05 miliarde lei preturi curente, in crestere cu 1,1% fata de trimestrul anterior si cu 3,8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in termeni reali, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). La cresterea PIB au contribuit toate ramurile economiei, cu exceptia agriculturii, silviculturii si pescuitului. Astfel, comertul cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor; transport si depozitare; hotelurile si restaurantele au avut o contributie de 1% la cresterea economica, cu o pondere de 15,8% la formarea PIB si al caror volum de activitate s-a majorat cu 6,4%.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version