AcasăOldEUROVISION 2012 - Trupa Mandinga si piesa "Zaleilah" reprezinta Romania la Baku...

EUROVISION 2012 – Trupa Mandinga si piesa „Zaleilah” reprezinta Romania la Baku -VIDEO

Mandinga si a lor piesa „Zaleilah” vor merge, in mai, in Azerbaidjan, pentru a reprezenta Romania la Eurovision 2012. In urma votului publicului, dar si a optiunii exprimate de juriu, in finala de sambata seara, difuzata de TVR, trupa Mandinga a iesit castigatoare.

Romania si-a desemnat reprezentantul la concursul muzical Eurovision, editia 2012. Trupa Mandinga va pleca, in mai, la Baku, Azerbaidjan cu piesa „Zaleilah”, compusa de Costi Ionita. Alegerea a fost facuta in baza notelor primite de la juriu (50%) si prin televoting (50%), in cadrul selectiei nationale desfasurate sambata seara. Evenimentul a fost prezentat de Constantin Trofin si Iulia Parlea, cei doi avand-o alaturi, in camera verde, pe Gianina Corondan.

In urma preselectiei, au intrat in selectia nationala, in ordinea punctajului obtinut: Catalin Josan („Call my name”), Mandinga („Zaleilah”), Vicky Red („If you ever feel”), Bianca Purcarea („Don’t say sorry”), Electric Fence („Sun-ta”), Ovidiu Anton („I walk alone”), Ana Mardare („This must be love”), Ioana Bianca Anuta („Girls don’t cry”), RPK („Singura Care”), Tasha („Say my name”), Lucian Oros („The best a man can get”), Bianca Purcarea, inlocuita ulterior de T&L („Twilight”), Raluca Ocneanu („Time is on my side”), Ana Mardare („If you find simple words to say”), Miss Mary („Rollin'”).

[youtube]pRFPjG9wk4w[/youtube]

La selectia nationala, concurentii au urcat pe scena intr-o ordine aleatorie. Fiecare concurent a extras biletul cu numarul de ordine cu o saptamana in urma. In urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mandinga (12 puncte), Catalin Josan (10 puncte) si Ioana Anuta (8 puncte).

Dupa anuntarea notelor acordate de juriul selectiei nationale– format din compozitorii George Natsis (presedinte), Dan Teodorescu, Mihai Ogasanu, Cornel Ilie, Eduard Circota, cantareata Luminita Anghel, impresarul Liliana Levintza, criticul muzical Dana Dorian si DJ-ul de radio George Zafiu – primele trei locuri au fost ocupate de Electric Fence (12 puncte), Mandinga (10 puncte) si Catalin Josan (8 puncte).

Dupa adunarea punctajelor, castigatoarea selectiei nationale a fost desemnata trupa Mandinga. Formatia va participa in prima semifinala Eurovision, pe 22 mai, la Baku, in Azerbaidjan. Finala Eurovision va avea loc pe 26 mai.

EUROVISION 2012: Sambata se alege reprezentantul Romaniei. Asculta cele 15 melodii! (I) – VIDEO

EUROVISION 2012, selectia nationala: Asculta cele 15 melodii! (II) – VIDEO

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. De atunci, a fost difuzat an de an, devenind unul dintre cele mai longevive si mai urmarite show-uri din lume.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

2.520 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri