AcasăOldDupă pandemia sanitară vine „pandemia culturilor”? Adrian Rădulescu lămurește totul

După pandemia sanitară vine „pandemia culturilor”? Adrian Rădulescu lămurește totul

În toată perioada pandemiei, chiar și mai recent, au apărut multe zvonuri, potrivit cărora omenirea se va confrunta, începând din acest an și chiar și pe parcursul anului viitor, cu o foamete istorică.

Motivele invocate ar fi seceta accentuată generată de încălzirea globală.

Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, a explicat că într-adevăr în primăvara acestui an a fost o perioadă de secetă, pe care a numit-o „pandemie a culturilor”, iar agricultura a fost afectată.  În mod miraculos, însă, odată cu venirea ploilor, multe culturi și-au revenit.

Ce este pandemia culturilor?

Potrivit lui Adrian Rădulescu, în acest an România se va lovi de o importantă criză economică.

„A fost pandemia culturilor. Din păcate, am traversat un episod cu o perioadă foarte lungă de secetă. Au fost afectate peste 1,2 milioane de hectare în diferite zone geografice ale ţării. Dar nu s-a pus în pericol ceea ce numim noi siguranţa alimentară. I-am auzit pe unii ‘dom’le, murim de foame’. Nici pe departe!

La nivel global, în anul acesta, conform specialiştilor de la ministerul Agriculturii din SUA, grâul va fi cu peste 5 milioane de tone mai mult ca anul trecut. Nu va fi o criză din punctul ăsta de vedere. Vom avea, însă, o criză economică şi o criză în ceea ce priveşte imposibilitatea oamenilor de a cumpăra produsul, nu de a-l găsi.

Sper să fim inteligenţi cu toţii, întreaga omenire, şi probabil că acum se va dovedi ce înseamnă globalizarea şi ideea că ţările chiar ar trebui să se ajute. Ce s-a întâmplat cu COVID-ul în Europa chiar m-a întristat, pentru că fiecare s-a închis la el în casă şi a zis ‘nu mai intri la mine în casă, mai bine să mori tu, eu stau cuminte la mine acasă`”, a declarat Adrian Rădulescu

author avatar
Eli Dan Davidescu
249 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri