Cauta

Dupa ce a vrajit-o pe Andra cu un cocktail la „Romanii au talent”, a castigat concursul national de barmani

Iubitorii de cocktailuri au fost mai mult decat incantati sa afle ca zilele trecute, in Bucuresti, s-a desfasurat concursul national de bartending „De Kuyper Cup Romania 2012”. Cei mai indemanatici barmani s-au intrecut in maiestrie si talent, preparand licori spectaculoase.

Dupa ce a vrajit-o pe Andra cu un cocktail la „Romanii au talent”, a castigat concursul national de barmani - Ziarul National
foto Nicu Buculei)

Concursul a fost impartit in doua categorii: flair bartending si mixologie. Valentin Luca, de 26 de ani, din Brasov, a devenit cunoscut dupa participarea sa la „Romanii au talent” si este deja declarat „bar expert” la Exquisite Bar Solutions si castigatorul en-titre al De Kuyper Cup Romania. Valentin Luca si-a pastrat titlul de cel mai bun barman de show, etalandu-si cunostintele in tehnici de working si exhibition flair.

La categoria mixologie, Horea Coloji, de 23 de ani, din Oradea, si-a demonstrat originalitatea si indemanarea, castigand premiul I, el devenind cel mai bun barman preparator din tara. Bautura mixata cu care a impresionat juriul se numeste „Milk&Poultry” si este o reinterpretare a desertului traditional romanesc „lapte de pasare”. Ingredientele folosite au fost vanilla vodka, galbenus de ou, parti egale de lapte si frisca lichida si o garnitura din coaja de portocola. Bautura a fost servita in fata juriului alaturi de o vafa traditionala olandeza, pe baza de caramel.

Dupa ce a vrajit-o pe Andra cu un cocktail la „Romanii au talent”, a castigat concursul national de barmani - Ziarul National
(foto Nicu Buculei)

La aceasta categorie finalistii au fost: Horea Coloji (premiul I, in valoare de 500 de euro)  Marian Porumb  (locul 2 – 400 euro), Lucian Turcu  (locul 3 – 250 euro), Alina Tizu (locul 4 -150 euro). La categoria „flair”, cei care au ajuns in finala au fost: Valentin Luca (locul I – 500 euro), Ionut Ivanov (locul 2 – 400 euro), Claudiu Campo (locul 3 – 250 euro), Liviu Croitoru (locul 4 – 150 euro).

Dupa ce a vrajit-o pe Andra cu un cocktail la „Romanii au talent”, a castigat concursul national de barmani - Ziarul National
(foto Nicu Buculei)

Doi dintre cei mai buni barmani din lume si personalitati din industria ospitalitatii au facut parte din juriu: Arno van Eijmeren si Nicolas Saint-Jean. Arno van Eijmeren, de 34 de ani, Olanda, trainer in arta mixologiei, a indrumat peste 3000 de barmani din intreaga lume si a creat numeroase retete de cocktail-uri. Nicolas Saint-Jean, de 38 de ani, din Franta, expert in „flair bartending”, a creat conceptul de „Flair Head to Head” (dueluri unu la unu intre barmani). Francezul a demonstrat ce inseamna „flair bartending” in fata reginei Angliei si printului mostenitor din Bahrain.

Ultimele stiri

  • Geopolitica microprocesoarelor, lecție dură pentru Europa
  • Directorul general al TAROM și-a dat demisia
  • Criză în reciclarea plasticului: UE strânge șurubul importurilor ieftine după închiderea fabricilor
  • Concert de Crăciun la Suceava: glasurile copiilor au unit generațiile, într-un eveniment susținut de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • Inteligenţa Artificială, încă o enigmă pentru mulţi români, deşi ţara noastră se află în topul european al conectivităţii la Internet
  • Spargere dată ca-n filme, la Cluj-Napoca: s-a deghizat în livrator de mâncare şi a folosit o “cheie mincinoasă”. A furat 41.000 de euro
  • Programul supermarketurilor de Crăciun 2025. Ce orar vor avea magazinele Kaufland, Lidl, Carrefour, Mega Image, Auchan şi Penny
  • Catedrala Mântuirii Neamului se redeschide pentru credincioşi cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Patriarhia Română a anunţat şi programul
  • Primele imagini de la locul în care s-a prăbuşit avionul care îl transporta pe Șeful Statului Major al Libiei. Oficialul a murit când pleca din Turcia
  • Ce tradiţii respectă creştin ortodocşii în Ajunul Crăciunului 2025. Datini şi obiceiuri populare
  • Exit mobile version