Cauta

Dieta revolutionara care face inconjurul lumii

Timp de multi ani, carbohidratii au reprezentat un nutrient blamat, considerat a fi „rau”, mai ales pentru curele de slabire.

Iubitorii de carbohidrati nu trebuie sa se mai infometeze acum putand consuma tot ce le place dar in cantitati moderate

Nu toti carbohidratii sunt „rai”. Unii contin o substanta numita amidon rezistent care, consumata in anumite cantitati, incurajeaza pierderea in greutate. Rolul si puterea amidonului rezistent au fost descrise recent intr-o carte care a facut furori in Statele Unite ale Americii si care a ajuns si in Europa – „The Carb Lover’s Diet” („Dieta iubitorilor de carbohidrati”). Cartea cuprinde un plan de alimentatie revolutionar care garanteaza o slabire rapida si de durata.

Iata, concret, cateva reguli care te ajuta sa slabesti rapid:

  1. Consuma cel putin 1 gram de amidon rezistent la fiecare masa si ai grija sa consumi 10 grame in intreaga zi.
  2. La pranz si cina asigura-te ca acest amidon acopera un sfert din farfurie, celelalte trei sferturi trebuind sa contina carne slaba, lactate cu continut scazut de grasime, fructe si legume.
  3. Evita indulcitorii artificiali deoarece mai multe studii au aratat ca pot stimula poftele pentru alimente dulci.
  4. Ia cel putin o gustare pe zi pentru a preveni mancatul in exces.
  5. Nu sari peste mesele principale ale zilei
  6. Nu tine alimente tentante (bogate din punct de vedere caloric si nesanatoase) in casa (iti vei pierde mai usor controlul).
  7. Bea opt pahare a cate 240 de mililitri cu apa pe zi (nu consuma lichide care au calorii).
  8. Nu manca pe fuga si nu fa alta activitate in timp ce mananci. De asemenea, mesteca mai mult timp alimentele si foloseste vase mai mici decat de obicei.

Iata si care sunt alimentele cu un continut ridicat de amidon rezistent si cate grame din aceasta substanta contin ele:

  1. O banana mai verde – 12,5 grame de amidon rezistent (sunt alimentele cu cel mai mare continut de amidon rezistent);
  2. O banana coapta – 4,7 g;
  3. Ovaz negatit (50 de grame) – 4,6 g de amidon rezistent;
  4. Fasole cannellini (125 g) – 3,8 g (in general, fasolea contine mult amidon rezistent, cam jumatate din cantitatea de amidon care se gaseste in orice tip de fasole);
  5. Linte gatita (100  g) – 3,4 g;
  6. Un cartof gatit si racit – 3,2 g;
  7. Paste din cereale integrale (150 g) – 2 g;
  8. Paste din faina alba, gatite si racite (150 g) – 1,9 g;
  9. Cartof fiert in coaja – 1,8 g;
  10. Orez brun gatit (100 g) – 1,7 g;
  11. Mazare congelata (75 g) – 1,6 g;
  12. Fasole neagra, gatita (125 g) – 1,5 g;
  13. Cartof copt in coaja – 1,4 g;
  14. Fulgi de porumb (25 g) – 0,9 g.
  15. O felie de paine integrala – 0,3 g.
Ultimele stiri

  • Cu fața spre Ucraina, cu spatele la români
  • Franța, cel mai mare importator de gaze rusești. Multe state UE cumpără și ele, dar pe ascuns
  • BNS, atac la Nicușor Dan. Creșterea TVA și a fiscalității pe muncă afectează tot populația
  • Miliardele lui Abramovich, ținute pe loc de guvernul britanic
  • Inteligența artificială zguduie lumea fotbalului: revoluție tehnologică pe terenul de joc
  • Când școala seamănă cu o poveste: Fundația Dan Voiculescu susține proiectul „Incursiune școlară în copilaria literară”, care transformă literatura în animație
  • În numele rezistenței antimicrobiene, autoritățile europene restricționează cel mai utilizat antibiotic
  • Retreat-uri de Mindfulness în România: Oportunități pentru Reconectare Reală
  • Trecerea de la leva la euro dezbină Bulgaria
  • Negocieri de pace după voia Rusiei
  • Exit mobile version