AcasăOldDacia, mașina preferată de italieni. Se vinde ca pâinea caldă! Prețurile sunt...

Dacia, mașina preferată de italieni. Se vinde ca pâinea caldă! Prețurile sunt extrem de mici

dacia

Dacia se vinde ca pâinea caldă în Italia. Modelele Duster și Sandero se află în topul preferințelor italienilor. Cele două modele au și prețuri incredibile: 4.500 euro un Sandero și 9.000 euro un Duster. De aceea, ele se regăsesc în Programul Rabla, demarat de Guvernul italian.

În Programul Rabla, în varianta italiană, se regăsesc și cele mai recente modele ale producătorului francez Renault, construite la Mioveni. Vorbim aici de Dacia Sandero și Dacia Duster. Prețurile de achiziționare prin program sunt cele mai mici: între 4.500 euro pentru un Sandero și 9.000 euro pentru un Duster, transmite Mediafax.

Parlamentul italian vrea să ajute industria auto

Parlamentul italian a aprobat un pachet de stimulente pentru a încuraja vânzările de autovehicule cu combustie eficientă, precum și de vehicule electrice și hibride, au declarat doi parlamentari pentru Reuters. Italia se va alătura Franței, Spaniei și Germaniei pentru a ajuta industria auto, care a fost lovită de criza coronavirusului.

Roma le va oferi cumpărătorilor de vehicule Euro 6, cu un preț net sub 40.000 de euro și emisii de CO2 de până la 110 grame pe kilometru, un stimulent de 1.500 de euro (1.680 dolari) dacă schimbă mașini cu 10 ani sau mai vechi, conform legislației votate pe de către comisia bugetară.

Stimulentul total va ajunge la 3.500 de euro, și vor include și alte 2.000 de euro care trebuie suportate de dealeri. Pachetul trecut de prima cameră a Parlamentului italian va trebui să fie aprobat de senat. Subvențiile existente pentru mașinile electrice și hibride vor fi, de asemenea, consolidate. Legislația va fi în vigoare din august până în decembrie.

Parteneriat Renault și dealerii italieni

Prezența mașinilor produse la Mioveni vine ca urmare a unui parteneriat între gigantul Renault și dealerii locali, tocmai în vederea restimulării pieței de achiziții de autoturisme din Italia, lovită de altfel, ca și celelalte piețe, de criza noului coronavirus.

Conform proiectului aprobat de Parlamentul Italian, Renault Dacia beneficiază de noile subvenții acordate de guvernul italian. Oficialii Renault au dat publicității și prețurile reduse cu 3.500 de euro. Reprezentanții UNRAE spun că aceasta este o ocazie excelentă pentru italieni să-și cumpere mașini noi, la prețuri de mașini rulate.

Dacia, printre mărcile-vedetă de pe piața europeană

Modelele Dacia au cucerit nu numai inimile italieni, ci și pe cele are francezilor, britanicilor sau belgienilor, potrivit automarket.ro. Rezultatele de vânzări din ultimii ani arată că brandu-ul auto românesc este foarte apreciat în țări precum Franța, Germania, Italia, Spania, Polonia, Marea Britanie sau Belgia.

În Franța ai șansele cele mai multe să te întâlnești cu un model Dacia pe stradă. În 2018 și 2019, ca și în anii trecuți, cea mai importantă piață de desfacere pentru Dacia rămâne cea din Franța.

Top 10 pieţe externe în 2019

  1. Franța: 140.568
  2. Italia: 88.499
  3. Germania: 83.518
  4. Spania: 70.189
  5. Maroc: 46.043
  6. Polonia: 31.809
  7. Marea Britanie: 30.951
  8. Algeria: 23.066
  9. Belgia: 22.500
  10. Turcia: 20.006
author avatar
Andreea Vlad