AcasăOldCum tratezi racelile de vara

Cum tratezi racelile de vara

Daca se intampla sa racesti vara, nu da iama in dulapul cu medicamente, ci foloseste-te de solutiile pe care ti le ofera natura

E drept ca vara racim mai rar deoarece, sub actiunea razelor de soare, organismul produce vitamina D care ne protejeaza de viroze.

Daca se intampla sa racesti vara, nu da iama in dulapul cu medicamente, ci foloseste-te de solutiile pe care ti le ofera natura

Trecerea brusca de la caldura de afara intr-o incapere cu aer conditionat sau invers, consumul de lichide foarte reci, multa inghetata, statul prea mult in apa la strand ori piscina, mersul in masina cu toate geamurile deschise, baia prelungita cu apa rece pot fi doar cateva cauze ale unei raceli caniculare.

Ca si cea de iarna, raceala de vara se caracterizeaza prin frisoane, dureri in gat, tuse, nas infundat, febra si asta se datoreaza sistemului imunitar deficitar. Ca sa fii mai rezistent in fata virozelor, trebuie sa consumi si vara alimente si bauturi vitaminizate. Tarabele pietelor sunt pline de fructe, legume si verdeturi proaspete de care este pacat sa nu profiti. Daca se intampla sa racesti, solutii sunt multe si toate la indemana.

– Un pahar de lapte cald cu un varf de lingurita  miere de albine hraneste organismul cu vitamine si previne deshidratarea care, de regula, apare in starile febrile.

– Nasul infundat se trateaza cu inhalatii cu plante puternic aromate, in combinatie sau numai o singura planta. Se sta cu un prosop sau cearsaf pe cap deasupra unui vas cu infuzie de busuioc, cimbru, menta sau soc.

– Impotriva febrei se recomanda ceaiul de tei ori de soc si o frectie buna cu otet de mere.

– Pentru dureri de cap se ia o aspirina efervescenta, cel mai eficient tratament impotriva racelilor deoarece are proprietati analgezice si antiinflamatoare, se absoarbe usor si efectele sunt rapide.

– Fagurele de miere, mestecat precum guma, desfunda nasul, calmeaza durerile de gat si tusea. Specialistii spun ca mierea de albine are efect mai rapid si mult mai benefic decat siropul de tuse. In lipsa de fagure, pentru aceleasi suferinte se recomanda infuzia de patlagina, planta recunoscuta pentru efectele vindecatoare ale bolilor aparatului respirator.

– In caz de raceala dar, in general, vara, lichidele – ceaiul, laptele, supa – se consuma calde si nu fierbinti. Lichidul fierbinte nu face decat sa irite si mai tare gatul si sa intarzie vindecarea. Sucurile de fructe si apa pentru hidratare se beau la temperatura camerei. Tine bidonul de apa langa frigider si nu in frigider.

– Cat esti racit, evita apa minerala care, la fel, irita gatul si, in cantitate mare, baloneaza si constipa. Renunta, in aceasta perioada, la cafea si ceaiul verde, deoarece cofeina nu te lasa sa te odihnesti ori acum, organismul are nevoie de somn mult ca sa se refaca.

 

author avatar
National
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger