AcasăOldCum iti pastrezi silueta toamna

Cum iti pastrezi silueta toamna

In perioada toamnei exista riscul crescut ca silueta sa aiba de suferit din cauza schimbarii de metabolism dar si a tentatiilor alimentare

Toamna riscul acumularii de kilograme este cel mai mare. Hainele mai multe si mai groase sunt un fel de paravan in spatele carora cateva kilograme in plus nu se vad. In concluzie, ce trebuie sa faci si ce trebuie sa nu faci ca sa-ti pastrezi silueta toamna.

In perioada toamnei exista riscul crescut ca silueta sa aiba de suferit din cauza schimbarii de metabolism dar si a tentatiilor alimentare

Cantareste-te periodic, continua sa faci miscare, macar de doua ori pe saptamana si mergi pe jos in fiecare zi. Ritmul este altul, grijile diferite de cele din vara, dar chiar si asa poti gasi in programul zilnic 30 de minute pentru o repriza de mers pe jos. Se poate si in oras, intre doua statii de masina, de exemplu.

Nu pleca la cumparaturi fara o lista bine gandita. Nu uita ca toamna legumele si fructele de sezon sunt altele. Include-le pe lista de cumparaturi.

Pastreaza-ti constant nivelul de glucoza din sange. Asta inseamna sa ai la indemana gustari sanatoase. Toamna este vremea nucilor si a semintelor. Satioase, sanatoase si gustoase. Tine in geanta un baton proteic. E infinit mai bun decat o gogoasa cumparata de la coltul strazii.

Respecta ritmul celor trei mese pe zi si a celor doua gustari. A fost usor vara, se poate si toamna.

Ce sa nu faci

Sub nicio forma sa nu sari peste mesele principale. Nici peste cea de dimineata, nici peste pranz. In ceea ce priveste cina, pastreaza o ora cat mai mica si alege variantele cele mai lejere. Nu uita! Ritmul metabolismului incetineste, in mod fiziologic toamna. Caloriile se ard mai greu, iar tendinta acumularii de grasimi, imediat ce vremea se raceste, este inscrisa in codul genetic. Ca sa eviti acest cerc vicios, temelia alimentatiei trebuie sa ramana fructele si legumele. Bazeaza-te pe proteine si grasimi sanatoase, la fel cum ai facut vara. Ca sa pastrezi un nivel optim al metabolismului este obligatorie o gustare la fiecare 3-4 ore, ceea ce ajuta la stabilizarea nivelului zaharului in sange si tine sub control senzatia de foame si poftele alimentare.

Nu manca carbohidrati la primul fel. Organismul este conceput sa digere rapid carbohidratii, pentru ca acestia sunt principala sursa de energie. Cand mananci fainoase sau cartofi la inceputul mesei, nivelul zaharului in sange creste rapid, ceea ce duce la descarcari mari de insulina, iar insulina este cea care favorizeaza formarea depozitelor de grasime. Masa trebuie sa inceapa mereu cu proteine, pentru o digestie  lenta si pentru un nivel constant al zaharului in sange. Toate acestea te vor ajuta sa-ti pastrezi silueta toamna, fara prea mari complicatii.

author avatar
National
151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger