AcasăOldContinuă violențe în Statele Unite. Revolta capătă amploare

Continuă violențe în Statele Unite. Revolta capătă amploare

Protesters hand over to the police the driver of a tanker truck after he drove into hundreds of protesters marching on 35W north bound highway during a protest against the death in Minneapolis police custody of George Floyd, in Minneapolis, Minnesota, U.S. May 31, 2020. REUTERS/Eric Miller

Protestele din SUA continuă la fel de violent. Revoltele se întind în toată țara, iar mijloacele de „exprimare” ale manifestanților devenind tot mai diversificate în crearea haosului.

Astfel, duminică, un camion cisternă a forțat trecerea prin mijlocul unui cortegiu de mii de manifestanţi pe un pod din centrul oraşului Minneapolis, în statul american Minnesota, obligând forţele de ordine să intervină în forță.

„A priori, niciun manifestant nu a fost rănit”, potrivit unui comunicat al poliţiei locale care vorbeşte de un incident „foarte deranjant”.

Şoferul camionului a fost rănit, dar fără ca viaţa să îi fie pusă în pericol. El a fost condus la spital şi plasat în stare de arest.

Manifestaţia, legată de moartea, luni, a lui George Floyd, un afro-american, în mâinile poliţiei, a pornit la miezul zilei de al Capitoliul din Saint Paul, sediul parlamentului statului Minnesota. Alcătuită din circa 2.000 de persoane, aceasta se îndrepta într-o atmosferă paşnică spre centrul oraşului Minneapolis.

De-a lungul traseului, poliţişti şi soldaţi din Garda Naţională au blocat drumurile din vecinătate pentru a asigura siguranţa cortegiului. Deocamdată nu a s-a putut stabili cum a reuşit şoferul camionului să se apropie de manifestanţi.

În timp ce aceştia traversau un pod rutier, el a avansat cu camionul până în mijlocul mulţimii. Potrivit unui martor intervievat de postul local KSTP, manifestanţii care veniseră pe biciclete le-au aruncat în direcţia autovehiculului pentru a încerca să îl oprească.

„Părea contrariat, claxona şi continua să avanseze”, a adăugat tânărul, care şi-a dat numai prenumele, Kyle.

Foarte rapid, zeci de maşini de poliţie au sosit cu sirenele pornite şi i-au împins pe manifestanţi dincolo de pod, informează Agerpres.

Moartea lui George Floyd a provocat o explozie de furie în Statele Unite şi manifestaţii împotriva violenţei poliţiei în mai multe oraşe din ţară.

author avatar
Marius Vladeanu