Cauta

Consiliul Concurentei investigheaza Orange pentru abuz de pozitie dominanta

Consiliul Concurentei investigheaza compania telecom Orange Romania pentru un posibil abuz de pozitie dominant, investigatia referindu-se la un posibil tratament discriminatoriu practicat in relatia cu companiile active pe piata platilor prin mesaje scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil.

Consiliul Concurentei nu a pregetat sa se ia de piept cu uriasul Orange

In cadrul investigatiei, au fost efectuate inspectii inopinate atat la sediul Orange Romania SA, cat si la sediile unora dintre agregatorii de plati prin SMS, existand indicii ca aceste companii pot detine probe necesare autoritatii de concurenta pentru o evaluare exacta a comportamentului Orange Romania SA pe pietele respective. Documentele ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei, arata Consiliul Concurentei. Printre firmele care furnizeaza servicii de plata prin SMS se numara Netopia SRL Bucuresti (Netopia mobilPay), Simplus Invest SRL Bucuresti (in insolventa din decembrie 2015), Pagini Europene SRL Brasov, EuroPayment Services (www.euplatesc.ro) si Filip Net SRL Bucuresti. Inspectiile inopinate reprezinta o etapa preliminara in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential. Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia intreprinderilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.

Cine este Orange

Orange Romania este liderul local pe piata de telefonie mobila, cu 10,18 milioane de clienti si venituri de 947 milioane de euro la 31 decembrie 2015. Operatorul roman este parte a grupului francez Orange. In lume,  Orange spune ca are peste  123 de milioane de utilizatori. Orange este brandul sub care France Telecom furnizeazã servicii de comunicatii mobile, Internet si televiziune. Grupul France Telecom este unul dintre liderii mondiali in servicii de telecomunicatii, cu peste 183 de milioane de clienti pe cinci continente.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version