AcasăOldCîțu a făcut anunțul: De ce nu se măresc pensiile cu 40%

Cîțu a făcut anunțul: De ce nu se măresc pensiile cu 40%

Cîțu a făcut anunțul: De ce nu se măresc pensiile cu 40%Cîțu a făcut anunțul: De ce nu se măresc pensiile cu 40%

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, explică de ce pensiile nu pot fi mărite cu 40% începând de la 1 septembrie, însă menționează că „decizia a fost de a majora pensiile cu cea mai mare sumă pe care putem să ne-o permitem”.

„Este o decizie a Guvernului. Decizia a fost de a majora pensiile, într-un moment dificil, cu cea mai mare sumă pe care putem să ne-o permitem. Dar a fost şi cea mai mare sumă pe care am văzut-o în ultima perioadă. Nu am văzut să mai crească atât. Eu zic că este o decizie foarte bună pe care a luat-o Guvernul, este un efort care a meritat. Ştim foarte bine cât de greu este pentru o mare parte dintre român”, explică Florin Cîțu pentru DC News.

Unul dintre subiectele de mare interes pentru români îl constituie situația pensiilor, care de la 1 septembrie ar trebui să crească substanțial, conform „Legii Olguța Vasilescu”.

„Legea Olguța Vasilescu”, o corvoadă pentru buget?

Premierul a dat asigurări la începutul lunii august că pensiile vor fi majorate, dar a insistat că această creștere trebuie să fie una sustenabilă.

„Ne dorim să creștem pensiile, dar această creștere a pensiilor să poată să fie susținută nu numai în anul ăsta ci și anul următor și peste doi ani și peste trei ani”, a susținut Ludovic Orban.

„Majorarea se va face în baza unei analize extrem de serioase”

„Obiectivul Guvernului pe care îl conduc este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face în baza unei analize extrem de serioase. În primul rând este vorba de raportul privind starea economiei și a bugetului, raportul la 6 luni, care trebuie prezentat de Ministerul Finanțelor (…). Al doilea element de analiză îl reprezintă prognozele pe care le vor face, pe de-o parte, Comisia de prognoza, care e în subordinea Guvernului, iar pe de altă parte, prognozele privind evoluția economiei care sunt formulate de instituții internaționale, prognoze legate de evoluția economiei, mai ales în statele UE, pentru că

România este foarte legată de evoluția economiei din statele UE (…). În funcție de aceste evoluții vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea. Nimeni nu poate să vă spună acest procent”, a mai declarat Ludovic Orban la momentul respectiv.

 

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu