AcasăOldCiolos, alaturi de Barroso, la Timisoara. Fostul sef al CE, Doctor Honoris...

Ciolos, alaturi de Barroso, la Timisoara. Fostul sef al CE, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest

Portughezul Jose Manuel Durao Barroso a revenit in Romania, de aceasta data cu un alt motiv fata de precedentele sale vizite pe taram autohton. Mai precis, fostul sef al Comisiei Europene a primit o inalta distinctie academica, conferita de reprezentantii Universitatii de Vest din Timisoara: titlul de Doctor Honoris Causa.

(foot: Facebook/Dacian Ciolos)

Distinctia i-a fost conferita vineri, in cadrul unei ceremonii la care a participat si premierul Ciolos, fost comisar european pe Agricultura. De altfel, in discursul pe care l-a sustinut in fata asistentei, in cadrul unitatii de invatamant superior din orasul de pe Bega, Dacian Ciolos a facut referire si la experienta pe care a obtinut-o, ca urmare a celor patru ani de mandat in cadrul forului europena condus, la vremea respectiva, de invitatul la evenimentul gazduit de forul academic timisorean.

Dar, nu in ultimul rand, Ciolos a subliniat faptul ca Barroso, in calitate de presedinte al CE, a fost unul dintre sustinatorii alaturarii Romaniei in marea familia europeana. „Vreau sa mai amintesc faptul ca Jose Manuel a fost cel care a sustinut cu tarie finalizarea negocierilor de aderare cu Romania si aderarea Romaniei la UE”, a precizat Ciolos, la evenimentul de la Timisoara.

author avatar
Cristina Stefan
236 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri