Filmul documentar-artistic “Toxic”, realizat de regizorul Andrei Sota dupa best-seller-ul “Si noi ce mai mancam”, al profesorului Gheorghe Mencinicopschi, avertizeaza: ori mancam sanatos, ori pierim!
Pelicula releva un aspect pe cat de stupefinat, pe atat de alarmant: specia umana se poate autodistruge din cauza alimentelor consumate in prezent, deoarece organismul nostru nu le poate procesa. Hrana inseamna informatie, iar creierul nostru, ajuns la stadiu actual de dezvoltare in urma cu 35.000-40.000 de ani, nu este “setat” sa “citeasca” actualele alimente. Este vorba, in principal, de legume, fructe si cereale pline de chimicale si/sau modificate genetic, dar si de proteine provenite de la animale care, in urma selectiei repetate, nu mai au nimic comun cu cele existente pana la mijlocul secolului trecut. Drept urmare, creierul nostru nu le poate “citi” si le identifica drept virusi, declansand boli. Iata urmarile alimentatiei actuale:
– Anual, in lume, 17,3 milioane de oameni isi pierd viata din cauza bolilor cardiovasculare
– Peste 500 de milioane de persoane sufera de obezitate
– Peste 346 de milioane de locuitori ai planetei au diabet iar cifra este in crestere
– Scaderea dramatica a imunitatii si cresterea alarmanta a imbolnavirilor de cancer, pe fondul consumului de alimente procesate excesiv sau provenite din organisme modificate genetic ori cereale, fructe si legume ingrasate chimic
Realizatorii filmului “Toxic” sustin ca din capcana ucigasa a alimentatiei actuale scapa cine poate, adica cei care constientizeaza acest pericol si se hranesc mai degraba doar cu alimente bio sau eco, fara chimicale si din soiuri sau rase pure, nemodificate genetic.