AcasăOldCifre uriașe. Câte miliarde de dolari sunt invocate în lupta coaliției conduse...

Cifre uriașe. Câte miliarde de dolari sunt invocate în lupta coaliției conduse de OMS împotriva COVID-19

În mod firesc, atenția întregii planete se îndreaptă, dat fiind faptul că e vorba de o pandemie, asupra subiectelor ce țin de noul coronavirus și de lupta antiCOVID-19.

Se vorbește constant de cazuri noi, de ridicarea unor restricții impuse de autoritățile statelor afectate de noul coronavirus, de speranța reluării cât mai rapide a vieții de dinaintea izbucnirii crizei COVID, dar și de efectele pandemiei, la nivel economic.

La nivel de cifre, mai nou s-a aflat, dinspre Coaliţia condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care luptă împotriva noului coronavirus, că îi sunt necesare 31,3 miliarde de dolari, în următoarele 12 luni. Totul, pentru a dezvolta şi a implementa teste, tratamente şi vaccinuri, au anunţat vineri reprezentanţii coaliției, citaţi de Reuters, preluat de Agerpres.

De asemenea, s-a aflat că, până la momentul de față, coaliția în cauză a beneficiat de donaţii de 3,4 miliarde de dolari. Până la restul sumei estimate rămân, așadar, 27,9 miliarde de dolari. Din această diferență, e „nevoie urgentă” de suma de 13,7 miliarde de dolari, conform sursei amintite.

Printre aspectele ce se doresc a fi concretizate se numără furnizarea cât mai rapidă a 500 de milioane de teste şi a 245 de milioane de tratamente în ţările cu venituri mici şi medii până la jumătatea anului viitor, dar și distribuirea a două miliarde de doze de vaccin pe plan mondial, dintre care un miliard în statele cu venituri mici şi mijlocii, până la sfârşitul lui 2021.

author avatar
Andrei Coman