Cauta

Bratarile radionice ale dacilor in muzeele lumii

Bratarile spiralate ale geto-dacilor aveau in primul rand un rol mistic si curativ. Spirala era elementul de baza, era cadrul prin care se regla fluxul energetic al organismului.

Bratara radionica Sacosu Mare

In timp ce multi dintre „academicienii” din Romania se straduiesc din rasputeri sa nege provenienta dacica a bratarilor spiralate, in muzeele din strainatate – Muzeul de Istorie Naturala din Viena si Muzeul de Istorie din Budapesta – acestea sunt expuse cu istoricul lor specific.

Sisteme captatoare de energie

Bratarile variaza ca simbolistica, dar specialistii straini recunosc ca tipul multispiralat, cu proprietati radionice, era cel mai uzitat. Energia radionica manevrata de preotii daci prin aceste sisteme spiralate putea fi folosita in scopuri terapeutice. Pentru specialistii in terapii radionice din prezent, podoabele dacice multispiralate cu una sau mai multe volute sunt tot atatea instrumente energetice cu efect curativ, in primul rand de a intari sistemul imunitar si, astfel, de a creste capacitatile organismului de autovindecare. Totodata, sistemul spiralat capteaza energie radionica si o rasfrange ordonat asupra organismului, crescandu-i  potentialul energetic. Se crea o stare de bine, atat la nivel fizic, cat si emotional, mintal si spiritual. Cu alte cuvinte, sistemul radionic „lecuieste si spiritul si fizicul”, dupa cum suna invatatura medicilor daci.

Energizarea ambientala

Fiecare persoana are o forta vitala specifica, o „semnatura vibrationala unica”, iar atunci cand este tulburata, produce boala in corpul fizic. Foarte interesant, cercetatorii sustin ca unele dintre bratarile radionice cu o voluta sau cu volute duble, descoperite la Firigheaz, Sacosu Mare si Hodis, Bihor, nu erau purtate la maini sau la picioare. Aveau diametrele volutelor in jur de 100 de mm si erau amplasate ca obiecte de ritual in anumite puncte ale incaperii, avand tot rol energizant.

Sarpele, energia Soarelui

Totemul reprezentativ pentru daci era sarpele, in forma lui naturala sau in cea fantastica, de balaur. Sarpele era consacrat Soarelui si reprezenta energia inmagazinata. A fost folosit ca simbol din cele mai vechi timpuri, pe ceramica sacra, de catre casta razboinica, pe scuturi si coifuri, inclusiv bratarile spiralate, numite „aparatoarele bratelor”. Erau purtate de preoti, dar si de aristocratia razboinicilor, conferindu-le putere fizica si spirituala. Sarpele fantastic, incoronat, cum avea sa fie folosit si de faraonii egipteni, a fost considerat de arheologi un animal simbolic al localnicilor din Carpati inca din perioada culturii Hallstatt.

Cap de Ra

Bratarile de tip coarne, gasite la Pipea, Biia (Sona), Boarta (Seica Mare), erau purtate in special de aristocratie si de preoti. Coarnele reprezinta cel mai vechi simbol de adorare a Soarelui – Ra, care a migrat in Egipt, nu era originar de acolo. Animalele purtatoare de coarne erau sacrificate la festivitatile solare.

[nggallery id=221]

Ultimele stiri

  • Actrița Manuela Hărăbor, scoasă din distribuția unui serial pe motiv de „expunere politică”: „Cum e cu egalitatea de drepturi a ideologiei voastre pro-europene?”
  • Surse. CCR se pregătește să acorde indemnizații de câte 180.000 de lei pentru cei 3 judecători care își termină mandatul
  • Jocuri de noroc: Când influenceri și vedete devin dealerii noii dependențe
  • A expirat plafonarea la energia electrică/Cu cât cresc facturile la curent
  • ANRE majorează tarifele reglementate de distribuţie a gazelor naturale, de la 1 iulie
  • Elena Udrea află astăzi dacă va fi liberată condiționat. Judecătoria Ploiești, așteptată să se pronunțe asupra cererii fostului ministru
  • Comunicat de presă GREENVIRO SRL
  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 1 iulie 2025 – Astăzi este cazul să vă simțiți bine
  • Alege ce citești
  • Exit mobile version