Cauta

Baietii destepti din asigurari fac legea de 25 de ani

Comisia de specialitate a Camerei Deputatilor dezbate, in prezent, proiectul legii privind constituirea Corpului Expertilor si Evaluatorilor Tehnici din Romania (CEETAR), iar actul normativ ar putea fi respins. Reprezentantii firmelor de service auto avertizeaza ca neadoptarea legii va permite asiguratorilor sa faca legea (si pe cinci milioane de proprietari auto la buzunare) in continuare pe aceasta piata.

Presedintele ASSAI, Cristian Muntean, avertizeaza ca autoritatile si asiguratorii vor sa dea o teapa celor peste cinci milioane de proprietari auto

Proiectul de lege privind constituirea CEETAR  se afla in plina dezbatere la Comisia pentru Transporturi din Camera Deputatilor, forul decizional al Parlamentului Romaniei, iar reprezentantii Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) se tem ca actul normativ nu va mai ajunge in plen. Aceasta deoarece conducerile Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare-Reasigurare din Romania (UNSAR) si Ministerului Transporturilor s-au pronuntat, in 17 martie, pentru respingerea proiectului de lege. Partile sustin ca un astfel de organism nu este oportun, intrucat despagubirile oferite in prezent de firmele de asigurari ar fi „corecte si nu ridica probleme”, desi milioane de proprietari auto ar putea spune ca despagubirile nu sunt tocmai corecte, iar probleme sunt cu duiumul in sistemul asigurarilor, dovada fiind cele aproape 20.000 de reclamatii depuse la ASF in 2014, toate pe segmentul auto.

Reformarea sistemului asigurarilor

Presedintele ASSAI, Cristian Muntean

Chiar si deputatii din Comisia pentru Transporturi sustin ca au fost arsi la buzunare de asiguratori, fie ca era vorba de CASCO sau RCA. „Am vrea cu totii sa vedem care politician isi permite sa sacrifice cinci milioane de cetateni cu drept de vot, doar pentru a proteja interesele financiare ale baietilor destepti din asigurari care fac legea de 25 de ani pe aceasta piata”, ne-a declarat presedintele ASSAI, Cristian Muntean. El a mentionat ca organisme precum CEETAR functioneaza de ani buni si cu mare succes pe pietele de asigurari mature.

Conflict de interese

In prezent, inspectorii de daune sunt angajati ai societatilor de asigurari, aflandu-se, astfel, intr-un evident conflict de interese. Proiectul de lege privind infiintarea CEETAR presupune ca daunele auto sa nu mai fie constatate si evaluate de catre acesti inspectori, ci de catre experti tehnici independenti, bine pregatiti si care sa fie responsabili patrimonial si penal pentru solutiile tehnice stabilite in cazul daunelor auto. Pana una-alta, autoritatile au propus ca proiectul de act normativ sa fie lansat in dezbatere publica, pentru a se gasi solutii de rezolvare a gravelor problemelor privind despagubirile acordate de catre societatile de asigurari.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version