AcasăOldBACALAUREAT 2011. PROBA SCRISA la Filosofie

BACALAUREAT 2011. PROBA SCRISA la Filosofie

bacalaureat-filosofieBACALAUREAT 2011. PROBA SCRISA la Filosofie

Probele scrise la examenul de bacalaureat au inceput luni, 27 iunie 2011. Peste 2.600 de politisti vor asigura ordinea si siguranta publica in preajma celor 1.422 de unitati de invatamant unde se vor sustine probele scrise la examenul de bacalaureat. Vedeti mai jos metodologia si modelele de subiecte la Filosofie!

bacalaureat-filosofie
BACALAUREAT 2011. PROBA SCRISA la Filosofie

Dupa proba scrisa de luni, la Limba si literatura romana, elevii vor sustine in 28 iunie testarea la Limba si literatura materna, in 29 iunie proba obligatorie a profilului, iar in 1 iulie proba la alegere a profilului si specializarii.

In 3 iulie vor fi afisate rezultatele, in 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate in 5 – 7 iulie, urmand ca in 8 iulie sa fie afisate rezultatele finale.

Pentru disciplina Filosofie pot opta, in cadrul probei scrise E. d), elevii care au absolvit liceul la profilul umanist din filiera teoretica si toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia profilului militar.

Esti licean? Dai BAC-ul? Intra si spuneti parerea  pe FACEBOOK – BACALAUREAT 2011!

Structura probei scrise la disciplina Filosofie

Structura probei scrise la disciplina Filosofie cuprinde trei subiecte, fiecare a cate 30 de puncte. Subiectele vor contine itemi cu raspuns scurt/ de completare, itemi tip intrebare structurata, itemi tip rezolvare de situatii problematice si itemi tip eseu cu raspuns restrans (minieseu).

Subiectele de bacalaureat nu vizeaza continutul unui manual anume. Manualul scolar reprezinta doar unul dintre suporturile didactice utilizate de catre profesori si elevi in vederea formarii competentelor prevazute de programa scolara.

Cititi aici TOTUL despre BACALAUREAT 2011!

Competente de evaluat la disciplina Filosofie

• Precizarea semnificatiei filosofice a unor concepte

• Analizarea unui text filosofic din perspectiva temei, problemei, solutiei propuse si argumentelor cu care este sustinuta solutia

• Analizarea comparativa si critica a structurii argumentative a unor puncte de vedere filosofice, a premiselor si a consecintelor acestora

• Argumentarea unui punct de vedere personal referitor la o problema filosofica

Vezi aici metodologia si modelele de subiecte la Filosofie!

author avatar
National
439 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger