AcasăOldAutostrada Ford, finalizată de „regele asfaltului”

Autostrada Ford, finalizată de „regele asfaltului”

autostradaautostrada

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”, a dat lovitura! A câștigat un nou contract cu statul. Este vorba despre construirea Tronsonului 3 din Autostrada Ford.

Guvernul a promis companiei Ford că-i va realiza o autostradă, dar promisiunile se îndeplinesc cu mare greutate. Drumul expres Craiova-Pitești nu va fi gata până în 2021. Traseul soselei – lung de circa 121 de kilometri – a fost împărțit în 4 loturi. Anume:

– Tronsonul 1 (17,7 km) între Craiova și limita județelor Olt și Dolj;
– Tronsonul 2 (39,85 km) între limita județelor Olt și Dolj până în vestul Slatinei, la Valea Mare;
– Tronsonul 3 (31,75 km) dintre Valea Mare și Colonești
– Tronsonul 4 (31,8 km) dintre Colonești și Oarja-Cătănele.

32 de kilometri în 3 ani

Firma lui Dorinel Umbrărescu a câștigat contractul pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (31,75 km), între localitățile Slatina – Colonesti. Contractul are o durată de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Valoarea contractului este de 670.717.330,94 de lei, fără tva. Reprezentantul firmelor lui Umbrărescu a semnat cu CNAIR și contractul pentru 12 kilometri din Autostrada Transilvania, între Zimbor și Poarta Sălajului. Pe 30 iunie va fi anunțat și câștigătorul pentru tronsonul 4. Și tronsonul 4 ar putea fi câștigat de către constructorul român Dorinel Umbrărescu, transmite economica.net.

Dorinel Umbrărescu, contracte bănoase cu statul

Supranumit și „regele asfaltului”, Dorinel Umbrărescu a devenit cunoscut în mediul de afaceri, remarcându‑se în domeniul infrastructurii rutiere și transporturilor. Dorinel Umbrărescu a pus bazele celor două companii care i-au adus succesul, Technostrade şi Spedition UMB, pe care le controlează împreună cu soția sa, Mirela Umbrărescu.
Drumul către succes al lui Dorinel Umbrărescu a fost pavat după mai multe contracte cu statul, în mod special cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.
Tehnostrade și Spedition UMB au executat lucrări pe tronsonul Gilău – Nădășelu din Autostrada Transilvania și pe lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva. Au participat la licitații pentru construcţia şi reabilitarea șoselor din Moldova, printre care E85, E583 și E581. Alte autostrăzi la care au lucrat firmele omului de afaceri băcăuan sunt Autostrada Bucureşti – Ploieşti (tronsonul Moara Vlăsiei – Ploieşti) şi la Autostrada Bucureşti – Budapesta (tronsonul Timişoara – Lugoj).
author avatar
Andreea Vlad