Cauta

AOAR: Legea achizitiilor publice, prost gandita si confuza

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) considera ca proiectul Legii achizitiilor publice este neinteligibil si creaza confuzii, amestecand de-a valma achizitii de produse cu servicii si cu cele efectuate in domeniul apararii si sigurantei nationale.

Presedintele AOAR Florin Pogonaru cere Ministerului Finantelor sa reexamineze legea achizitiilor publice

AOAR  apreciaza ca in lipsa unei note de fundamentare nu se poate intelege scopul initiatorului, respectiv care sunt domeniile economice vizate (lucrari de infrastructura mare sau repararea acoperisului unei scoli). Asociatia considera ca legea propusa trebuie sa fie accesibila, inteligibila si practica, pentru a putea fi inteleasa si aplicata nu doar de institutiile centrale  si cele 84 de Consilii Judetene si Prefecturi, ci si de cele 3.600 de comunitati locale, care nu au personal calificat sau fonduri pentru achizitia de servicii specializate.

Talmes-balmes

Conform oamenilor de afaceri, actualul proiect de lege creste gradul de confuzie intre diferitele tipuri de achizitii publice si nu asigura simplificarea activitatii prin promovarea, asa cum s-a anuntat initial, a patru acte normative distincte, extrem de utile in actuala etapa de restructurare economica. Concret, in aproiectul de lege se amesteca achizitiile:

–         de produse,

–         de servicii (care combina  lucrarile de constructii cu serviciile specializate),

–         speciale  (aparare/securitate),

–         centralizate (enuntate la modul general, in conditiile in care din bugetele anuale se stie foarte bine si se pot defini care sunt produsele ce se vor achizitiona centralizat.

Fata de legea 34/2006 este si mai neclara (anuntata ca fiind o lege speciala) problema concesiunilor (inclusa neclar in actuala lege si generand confuzii cu categoria de servicii). „Concret, cum poate achizitiona/ concesiona o autoritate publica  serviciul de incalzire a unei localitati?”, se intreaba reprezentantii AOAR., cerand reexaminarea  proiectului de lege de catre initiatori.

Ultimele stiri

  • Tele-Spa în România: Cum te relaxezi la distanță – beneficiile consultațiilor wellness online
  • Ursula cu Piper(ea) 
  • Să zicem NU TVA-ului! 
  • Salarii mici în România: condamnarea tinerilor la umilință pe viață
  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Exit mobile version