Cauta

Angela Toncescu, faraoana Asigurarilor

Redactia “National” a primit sute de sesizari privind matrapazlacurile comise sub obladuirea Angelei Toncescu, cea care ar fi trebuit sa vegheze la legalitatea pietei asigurarilor

In urma articolelor referitoare la ingineriile financiare orchestrate de presedintele Omniasig, Constantin Toma, sub ochii si obladuirea sefei de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, redactia ziarului “National” a primit sute de noi informatii privind activitatile celor doi.

Angela Toncescu pare ca a pus mai presus prietenia sa cu presedintele Omniasig, decat respectarea legislatiei

Fraude, deturnari de fonduri, retrageri ilegale din fondul de reasigurare, autorizari oferite pe ochi frumosi si probabil pe bani multi in totala contradictie cu normele legale. Sunt doar cateva din aspectele sesizate ziarului “National”, aspecte ce se afla in verificarile redactiei.

Angela Toncescu, datoare cu lamuriri

Dincolo de aranjamentele financiare marca Toma facute pe banii societatii austriece Vienna Insurance Group, ziarul “National” a descoperit faptul ca sefa CSA, Angela Toncescu, este responsabila pentru multe din ilegalitatile infaptuite pe piata asigurarilor. Cu rol de autorizare si supraveghere a societatilor de asigurare, CSA ar fi trebuit de mult sa inchida anumite companii ce rostogolesc banii incasati din emiterea de polite  lasandu-i fara acoperire pe cei asigurati. Noroc cu Fondul de Garantare, o alta vaca buna de muls pentru sefa CSA.

Asa cum a comentat un cititor, “ar fi interesant de vazut ce se va descoperi la CSA, cate procese verbale au fost “negociate” de doamna Toncescu, cate nereguli au fost ignorate: a se vedea fuziunea Generali–Ardaf, mentinerea pe piata a companiei Euroins, doar datorita faptului ca dl Bucsa este finul doamnei Toncescu, numirea doamnei Diaconescu la conducerea Asirom, desi are probleme penale, Pool-ul de Asigurare Impotriva dezastrelor (PAID), cate si mai cate”. Pana cand la CSA se va schimba conducerea si toate aceste verificari vor fi posibile, pentru lamurirea unor aspecte, ziarul “National” lanseaza public cateva intrebari actualei sefe de la Supravegherea Asigurarilor.

–         Ce sume s-au achitat din Fondul de Garantare catre societatile de asigurari intrate in faliment?

–         Se cunosc, la nivelul CSA, societatile ce elibereaza polite RCA, desi incalca Ordinul 5/2010?  Care au fost/sunt masurile dispuse?

–         Conducerii CSA i s-a solicitat ridicarea autorizatiei si declansarea procedurilor de insolventa asupra unor companii de asigurari. Care au fost deciziile?

–         Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a denuntat la CSA practicile abuzive ale Omniasig de impunere a unor contracte abuzive, anticoncurentiale service-urilor ce repara daunele auto. A derulat CSA o investigatie proprie avand in vedere ca afacerea Omniasig-Toma cu piesele auto afecteaza siguranta rutiera in Romania?

–         Cunoaste presedintele CSA faptul ca Anabella Ruse — director Directia Generala Reglementari si Autorizari — este implicata in calitate de faptuitor intr-un dosar penal?

–         Cum apreciaza presedintele CSA faptul ca Vasile Nemes, sotul Marinei Nemes — director juridic al CSA — a reprezentat in instantele de judecata atat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, cat si societati de asigurare?

–         Ne puteti preciza numele societatii care a sponsorizat actiunea CSA de la Hotel Ramada?

–         In ce mod s-a solutionat ancheta CSA privind politele Platinum vandute in sediile Omniasig si BCR Asigurari de catre personalul acestor doua companii?

–         A fost CSA sesizata privind nerespectarea legislatiei de catre PAID? Care sunt rezultatele verificarilor?

Ultimele stiri

  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Exit mobile version