Cauta

ANAF intra din casa in casa dupa marile averi

„A venit momentul sa apasam si mai tare pedala luptei impotriva evaziunii, inclusiv pe segmentul persoanelor fizice”, afirma, deunazi,  presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu Diaconu.  La mai putin de o saptamana de la aceasta declaratie, ANAF a anuntat ca peste 300 de persoane fizice au fost deja „calcate” de inspectorii fiscali.

Gelu Diaconu si a trimis oamenii peste contribuabili cu risc fiscal ridicat

Proprietari de case si masini scumpe dar fara venituri declarate, patroni de firme, dar si manelisti sau camatari au intrat in colimatorul ANAF. Agentia vorbeste de un bilant satisfacator pentru aceasta prima etapa: 313 persoane fizice cu venituri mari care prezinta risc fiscal. Meticulosi prin fisa postului, inspectorii fiscali i-au impartit pe cei care au fost deja verificati pe judete, primele locuri fiind ocupate de Ilfov (34 de persoane) , Bucuresti (31 de persoane) si Suceava (14 persoane). La coada listei gasim Dambovita, Arad, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Covasna (3 persoane) si Vaslui (2 persoane). Potrivit datelor furnizate de ANAF, din totalul de 14,3 milioane de persoane care obtin venituri impozabile, ANAF a selectat aproape 300.000 pentru esantionul semnificativ supus analizei de risc.

Inspectorii fiscali au pus pe hartie rezultatele primelor verificara

Printre acestia se numara asociati sau actionari care au imprumutat firma cu peste 200.000 de lei, persoane care au cumparat bunuri sau case de peste 70.000 de euro, au depozite anuale de peste 150.000 de lei sau au achizitionat masini mai scumpe de 25.000 de euro. In prima faza a verificarilor vor intra peste 5.000 de cotribuabili care prezinta un grad ridicat de risc fiscal, respectiv au un risc anual de nedeclarare mai mare de un milion de lei, au facut achizitii de proprietati imobiliare de 150.000 de euro in intervalul 2011 – 2013 sau au cumparat in acelasi interval masini de peste 75.000 de euro, au explicat reprezentantii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. „Durata efectuarii verificarii fiscale este de maximum 6 luni, respectiv 12 luni in cazul in care sunt necesare informatii din strainatate. (…) Orice venituri constatate de organele fiscale, a caror sursa nu a fost identificata, se impun cu cota de 16%, iar prin decizia de impunere se calculeaza si obligatiile fiscale accesorii (penalitati, dobanzi)”, au mai precizat cei de la ANAF.

Ultimele stiri

  • BREAKING NEWS: Iubitul Mihaelei Rădulescu, Felix Baumgartner, mort într-un accident de parapantă/VIDEO și FOTO de la fața locului
  • Alege ce citești
  • Muzica generată de inteligența artificială devine un fenomen?
  • Bursa creşte cu 1,5% şi atinge al patrulea maxim la rând. Plus 5,4% pe Transgaz, 4% la Banca Transilvania şi 2,5% pe Romgaz
  • Declinul zonelor rurale în Europa. „Acum nu mai există nimic”
  • Bugetul UE, confiscat de Ursula! România, cu mâna la chipiu
  • PSD nu are niciun cuvânt de spus în coaliție. ”Suntem minoritari”, zice Grindeanu
  • E oficial. Encefalita, efect secundar al vaccinului anti-varicelă
  • Urmează restructurări și închideri ale companiilor de stat. S-a pregătit lista neagră
  • FIFA face schimbări majore pentru CM 2026. Finala se va juca la matineu?
  • Exit mobile version