Cauta

All-inclusive-ul bulgaresc, batut de oferta litoralului romanesc

Numarul  turistilor care au decis sa cumpere pentru acest an pachete all-inclusive in hotelurile de pe litoralul romanesc a crescut de aproape trei ori fata de anul trecut, semn ca ofertele bulgaresti nu mai sunt atractive. Voucherele de vacanta ar putea aduce hotelierilor din Romania o infuzie de capital de minimum 400 de milioane de euro.

Mirela Matichescu sustine ca voucherele de vacanta vor fi avantajoase atat pentru turisti cat si pentru hotelieri

Romanii sunt tot mai atrasi de ofertele hotelierilor de pe litoral, in general, si ale celor care ofera pachete turistice all-inclusive, in special. Potrivit unui studiu realizat de agentia de turism Mareea, rezervarile se fac, de regula, in perioada 1 octombrie-15 mai, iar cererea de astfel de pachete in perioada similara din 2014-2015 a crescut aproape de trei ori, ajungand la 289,8% fata de 2013-2014. Cresterea inregistrata are la baza o serie de factori, printre care scaderea TVA la 9%, inmultirea ofertelor all-inclusive si imbunatatirea calitatii serviciilor. „Cererea este determinata si de orientarea romanilor catre piata romaneasca, in dauna celei din Bulgaria, unde hotelierii au inceput sa aiba serioase probleme cu calitatea serviciilor”, ne-a declarat managerul general al Mareea, Marius Usturoiu.

Statiuni preferate

Mirela Matichescu

In topul preferintelor turistilor se situeaza Mamaia, cu 56% din numarul de pachete all-inclusive cumparate. Pe urmatoarele locuri se afla Eforie Nord, Jupiter, Venus, Neptun etc. Ponderea foarte mare detinuta de Mamaia se explica prin faptul ca numerosi turisti achizitioneaza pachete cu valori mari in perioada de Early Booking (inscriere timpurie), cand preturile pot fi cu pana la 50% mai mici fata de cele practicate in plin sezon.

Voucherele de vacanta, asteptate de toti

Legea vocherelor de vacanta ar urma sa fie adoptata in aceasta saptamana si va genera avantaje atat pentru turisti, cat si pentru hotelieri. Primii pot beneficia de sume de pana la 6.000 de lei, deductibile de catre angajatori, iar hotelierii ar putea primi o uriasa infuzie decapital. „Ca efect al acestei legi, din 5,3 milioane de angajati, plus 600.000 de functionari publici, daca doar 10% vor primi un voucher de vacanta de numai 3.000 de lei, aceasta ar reprezenta o infuzie de capital de 400 de milioane de euro in industria turistica“, a precizat presedintele interimar al Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu.

 

Ultimele stiri

  • Poate Europa să compenseze lipsa de arme americane pentru Ucraina?
  • Justiția plânge, poporul român plătește / Bolojan promite austeritate pe pâine
  • Partidele de la guvernare, făcute praf de sindicate. Au distrus țara!
  • Scenariul 100% fotovoltaice împinge prețul energiei la 600 dolari/MWh
  • Din nou în arena politică. Elon Musk îi enervează pe investitorii Tesla
  • Lider Cartel Alfa, Bogdan Hossu: Lobby-iștii, angajați la Guvern și la Președinție, apără profiturile mediului de afaceri
  • Război civil la Milano: Chivu îl vrea pe Donnarumma!
  • SUA amână tarifele? Trump rămâne imprevizibil
  • PSG îl vrea pe Rodrygo! Francezii au intrat pe fir înainte de semifinala cu Real Madrid
  • Moneda BRICS – oportunitate ratată
  • Exit mobile version