Cauta

Alimente care te scapa de boli

Multe dintre bolile lumii moderne sunt provocate de o alimentatie deficitara, gresita, care dureaza ani in sir.

Alegand ce ai nevoie, poti preveni unele afectiuni sau chiar poti scapa de problemele pe care le-ai dobandit cu o alimentatie nerationala.  Iata ce trebuie sa cunosti, potrivit Rodale:

Fasolea

Are un continut ridicat de isoflavone, acestea ajutand inima sa functioneze normal, intareste oasele si asigura o buna functionare a prostatei. De asemenea, amelioreaza simptomele menopauzei.

Contine suficiente proteine pentru a fi consumata in loc de carne rosie.

Usturoiul si ceapa

Usturoiul are 70 de fitochimicale care scad tensiunea cu 30% si previn cancerul ovarian si corectal. Pentru a beneficia la maximum de calitatile lui, zdrobeste-l si lasa-l sa stea asa 30 de minute inainte de a-l consuma.

Ceapa are quercitina mai multa decat orice alt aliment, un flavonoid care mentine un flux sanguin sanatos. Cei mai multi nutrienti se gasesc in coaja, asa ca pune-o intr-un saculet si las-o sa fiarba in mancare.

Telina

Cand vei simti nevoia de o gustare crocanta intre mese, incearca niste frunze de telina. Sunt bogate in vitamina C, minerale si acid fenolic.  Te vor ajuta foarte mult sa iti reglezi nivelul colesterolului.

Scortisoara

Studiile legate de scortisoara arata ca aceasta intareste sistemul imunitar si scade nivelul zaharului din sange cu 13-23 de procente. Are abilitatea de a suprima bacteria E.coli, infectiile urinare si candidozele.
Adauga o lingurita de scortisoara in terciul de ovaz consumat dimineata sau cate putin in ceai.

Ghimbirul

Radacina plantei este buna pentru mentinerea unui nivel stabil al colesterolului, al presiunii sanguine si al inflamatiilor din organism.

Reduce durerile provocate de osteoartrita. Il poti adauga in diferite feluri de mancare, ca aromatizant, sau ras in ceai.

Rodiile

Fructele sunt pline de potasiu, vitamina C si antioxidanti ce pot preveni cancerul. Pot preveni si boala Alzheimer, cercetatorii descoperind ca soarecii care erau hraniti cu acest fruct sufereau doar 50% din distrugerea creierului pe care o manifestau celelalte animale.

Turmericul

Studiile arata ca el protejeaza stomacul, previne ulcerul si ajuta la digerarea grasimilor. Previne si boala Alzheimer si orice alte afectiuni care implica inflamatii.

Se adauga peste carnea de curcan, orez, paste si vegetale, inclusiv conopida sau broccoli.

Ultimele stiri

  • Ofensivă economică europeană: 20 de bănci rusești, în pragul excluderii din SWIFT
  • Breaking news… în jurul lumii: Crize în lanț, atacuri și alianțe fragile
  • Comunicat de presă KOMORA ENGINEERING SRL
  • Călătorul aerian = vaca de muls a companiilor low cost!
  • Inspector superior din cadrul ANAF, reținut de DNA. Procurorii îl acuză de trafic de influență
  • Update. PLAN ROȘU în județul Iași: un autocar și un camion, implicate într-un grav accident/17 persoane, transportate la spital – FOTO
  • Insomnia Nu Este Doar Despre Somn: Cauze Profunde și Soluții Naturale
  • Influencerul român, noul Dumnezeu cu ring light: fără creier, dar cu like-uri divine
  • Cum va fi vremea în iunie. Estimările meteorologilor pentru prima lună de vară/Ce vești vin de la ANM
  • Dragnea spune că Ponta „a fost păcălit” să candideze: „El a avut un singur rol: să ia cât mai multe voturi de la Crin”
  • Exit mobile version