AcasăOldAlimente care te scapa de boli

Alimente care te scapa de boli

Multe dintre bolile lumii moderne sunt provocate de o alimentatie deficitara, gresita, care dureaza ani in sir.

Alegand ce ai nevoie, poti preveni unele afectiuni sau chiar poti scapa de problemele pe care le-ai dobandit cu o alimentatie nerationala.  Iata ce trebuie sa cunosti, potrivit Rodale:

Fasolea

Are un continut ridicat de isoflavone, acestea ajutand inima sa functioneze normal, intareste oasele si asigura o buna functionare a prostatei. De asemenea, amelioreaza simptomele menopauzei.

Contine suficiente proteine pentru a fi consumata in loc de carne rosie.

Usturoiul si ceapa

Usturoiul are 70 de fitochimicale care scad tensiunea cu 30% si previn cancerul ovarian si corectal. Pentru a beneficia la maximum de calitatile lui, zdrobeste-l si lasa-l sa stea asa 30 de minute inainte de a-l consuma.

Ceapa are quercitina mai multa decat orice alt aliment, un flavonoid care mentine un flux sanguin sanatos. Cei mai multi nutrienti se gasesc in coaja, asa ca pune-o intr-un saculet si las-o sa fiarba in mancare.

Telina

Cand vei simti nevoia de o gustare crocanta intre mese, incearca niste frunze de telina. Sunt bogate in vitamina C, minerale si acid fenolic.  Te vor ajuta foarte mult sa iti reglezi nivelul colesterolului.

Scortisoara

Studiile legate de scortisoara arata ca aceasta intareste sistemul imunitar si scade nivelul zaharului din sange cu 13-23 de procente. Are abilitatea de a suprima bacteria E.coli, infectiile urinare si candidozele.
Adauga o lingurita de scortisoara in terciul de ovaz consumat dimineata sau cate putin in ceai.

Ghimbirul

Radacina plantei este buna pentru mentinerea unui nivel stabil al colesterolului, al presiunii sanguine si al inflamatiilor din organism.

Reduce durerile provocate de osteoartrita. Il poti adauga in diferite feluri de mancare, ca aromatizant, sau ras in ceai.

Rodiile

Fructele sunt pline de potasiu, vitamina C si antioxidanti ce pot preveni cancerul. Pot preveni si boala Alzheimer, cercetatorii descoperind ca soarecii care erau hraniti cu acest fruct sufereau doar 50% din distrugerea creierului pe care o manifestau celelalte animale.

Turmericul

Studiile arata ca el protejeaza stomacul, previne ulcerul si ajuta la digerarea grasimilor. Previne si boala Alzheimer si orice alte afectiuni care implica inflamatii.

Se adauga peste carnea de curcan, orez, paste si vegetale, inclusiv conopida sau broccoli.

author avatar
eNational
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger