AcasăOldVin vremuri grele pentru români. „Milioane de cetățeni sunt afectați”

Vin vremuri grele pentru români. „Milioane de cetățeni sunt afectați”

Prognoza Băncii Naționale a României (BNR) nu este deloc optimisti pentru următoarele luni, când un val de scumpiri va pune stăpânire pe România.

Raportul anual pentru inflație vine cu vești dezastruoase pentru români.

Specialiștii financiari îi sfătuiesc pe români ca, pe termen scurt, să renunțe la orice cheltuială nechibzuită.

În acest context, românii ar trebui, pe cât posibil, să încerce să economisească o sumă de bani care să îi ajute să treacă în siguranță peste lunile care urmează și să renunțe la cheltuieli care, în această perioadă, par nejustificate

Adrian Bența dă vești proaste pentru milioane de români

Adrian Bența, consultant financiar a făcut o analiză, la postul B1 TV,  a tendinței de depreciere a leului în comparație cu euro, iar rezultatele nu sunt dintre cele mai bune.

„Grav nu este că a crescut moneda euro cu 2-3 bani, ci trendul, pentru că se accentuează această creștere a cursului de timp. Milioane de cetățeni sunt afectați de acest lucru.

Se va scumpi mâncarea – nu neapărat mâine sau poimâine, ci în timp. Importăm foarte multe produse alimentare din comunitate. Se vor scumpi utilitățile, cine are rate în euro va plăti mai mult.

Toate acestea se strâng în timp, tendința este de depreciere. Dacă comparăm deprecierea cursului de schimb cu rata inflației, cursul de schimb s-a depreciat mai lent, dar tendința generală este de depreciere.

Pe o perioadă de câțiva ani nu ai ce să faci, pentru că în acest moment, structura economiei românești este de consum.

Trendul se va schimba doar în momentul în care ne vom îndrepta către un echilibru comercial, adică vom exporta aproape la fel de mult cât vom importa.

Dacă vom exporta chiar mai mult, cu atât mai bine, dar până atunci, șansele sunt minime să existe vreo schimbare”, a declarat Adrian Bența

BNR a anunțat vineri, 25 septembrie, un curs de referință de 4,8750 lei pentru un euro.

author avatar
Eli Dan Davidescu
903 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger