Cauta

Metode moderne de tratament al celulitei

*Rubrica ingrijita de Dr. Dana Jianu*

Celulita reprezinta o problema estetica mai mult decât o afectiune, termenul medical care o defineste fiind de paniculopatie edematoasa fibro-sclerotica.

Abordarea medicala in celulita se bazeaza pe o dieta recomandata de medicul specialist nutritionist, efort fizic permanent si utilizarea variatelor procedee medicale nonchirurgicale si chirurgicale, cu efect anticelulita. Dintre metodele nonchirurgicale mentionam: terapia cu ultrasunete, electrostimularea musculara, terapia cu vacuum, drenajul limfatic, cavitatia, masajul anticelulitic, impachetari, utilizarea de creme cu efect anticelulitic, mezoterapie etc.

Terapia cu ultrasunete (lipoliza cu CELLSONIC) actioneaza asupra microcirculatiei si adipocitelor prin energia mecanica vibranta a ultrasunetelor de joasa frecventa, care ajuta la deblocarea depozitelor de grasime, in scopul arderii lor prin exercitii fizice.

Electrostimularea musculara creste metabolismul, circulatia sangvina si gradul de oxigenare al zonei respective, facând-o un instrument extrem de eficient in tratarea celulitei. Electrostimularea imbunatateste aspectul fizic, intareste si defineste musculatura, inlatura stresul si durerile musculare, da fermitate muschilor.

Terapia cu vacuum foloseste diferenta de presiune pentru a revasculariza si defibroza tesuturile capilare.Trateaza tesutul conjunctiv cutanat si subcutanat tintind celulita si favorizând eliminarea toxinelor. Stimuleaza schimburile celulare si mobilizeaza tesutul, restabilind fermitatea si reducând pâna la disparitie aspectul de coaja de portocala al pielii.

Drenajul limfatic se realizeaza printr-un mecanism de pompare a aerului la o presiune determinata, având ca efect imbunatatirea circulatiei venoase si limfatice. Beneficiile drenajului limfatic sunt: reducerea edemelor de diverse etiologii, detoxifierea organismului, regenerarea tisulara, ameliorarea durerilor cronice, ameliorarea celulitei. Nu se efectueaza persoanelor cu afectiuni cardiace, purtatoare de pace-maker, femeilor insarcinate.

Masajul anticelulitic se efectueaza local in zonele afectate cu creme reductoare sau uleiuri specifice, pentru a spori efectul anticelulitic. Cremele anticelulitice trebuie sa hidrateze pielea si sa actioneze circulatia sângelui. Pentru a fi active trebuie sa contina ingrediente precum: cofeina, antioxidanti, vitaminele A, C, E, retinoizi topici, ceai verde, alge, l-carnitina, carnitina, aminoflina, agenti de hidratare si proteine. n

Dr. Mirela Telipan Medic specialist dermato-venerolog

Ultimele stiri

  • Zeljko Kopic: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din clubul Dinamo!”
  • Diana Șoșoacă poate candida la Primăria Capitalei. „Răsturnare de situație! Mi s-a admis candidatura!”
  • Noi vești despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Unde se află internat marele artist
  • Simonis, despre candidatura lui Popescu Piedone. „Ar trebui să se gândească, poate, la un exit”
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Exit mobile version