Cauta

A fost cea mai jenanta partida din istoria nationalei!

Istoria moderna a echipei nationale retine câteva jocuri ingrozitoare facute de tricolori, insa niciodata aceasta eticheta n-a fost pusa dupa un meci câstigat.

Victoria de la Piatra Neamt (scor 3-1) nu produce nicio reactie pozitiva, in pofida diferentei de doua goluri la care ea a fost obtinuta. Jocul României a fost penibil. Când Luxemburg iti da gol pe propriul teren, iar apoi doar sansa si Adrian Mutu te resusciteaza, gândurile fug spre alte exemple de trista amintire din istoria post-decembrista a nationalei.

*La inceput a fost Bulgaria: 0-3 in ´90*

Capitolul partidelor enervant de proaste facute de România se deschide cu un meci jucat in Ghencea, in 1990, in compania Bulgariei. Proaspat reveniti de la turneul final al Cupei Mondiale – Italia 1990, acolo unde vecinii de la sud de Dunare n-au fost prezenti, ai nostri s-au vazut pusi la colt de o ambitioasa nationala bulgara, avându-l pe Hristo Stoicikov in rol de playmaker: scor de „masa verde“, 0-3!

*Sa ne amintim de Kosice*

Anii ’90 sunt completati de alte trei prestatii greu de suportat, in partidele cu SUA (0-2, la Brasov, in 1991), Cehoslovacia (deja celebrul 2-5 de la Kosice, din 1993) si Emiratele Arabe Unite (1-2 in 1996, pe arena din Cotroceni).

*Dupa Hagi, potopul!*

Retragerea „Regelui“ Hagi din echipa nationala coincide cu startul unor prestatii uluitor de proaste in anii 2000. Chiar dupa ultimul turneu final al „Generatiei de Aur“ (Euro 2000), Algeria invinge România cu 3-2, iar Georgia remizeaza la Bucuresti, scor 1-1 (2001). Nationala a jucat prost si in 2002, la un 0-1 cu Grecia (la Constanta), dar parca nu la fel ca in 2003, la acel 2-5 cu Danemarca, meci disputat pe fosta „plaja“ de pe „National“.
Ultimele doua exemple demne de consemnat sunt legate de Armenia (1-1, in 2004) si Lituania (0-3, in 2008).

*Ionut Lupescu: „Analizam la rece si apoi luam masuri“*

Evolutia jenanta a echipei nationale l-a determinat pe Ionut Lupescu sa vorbeasca la finalul partidei cu Luxemburg despre imbunatatirea jocului „tricolorilor“. Directorul general al Federatiei s-a ferit sa deschida subiectul demiterii selectionerului Razvan Lucescu, precizând doar ca o decizie finala va fi luata in cel mai scurt timp: „Trebuie sa analizam la rece si abia apoi sa luam o hotarâre. La Piatra Neamt am vazut doua reprize diferite, o prima repriza grea, in care poate nici noi n-am gasit solutiile bune. Repriza a doua a fost mult mai buna, au fost avut câteva combinatii bune. Desi suna ciudat, suntem la doar trei puncte de locul doi si avem un program in care marea majoritate a meciurilor sunt acasa. Important e sa mearga jocul, dar aici trebuie sa mai muncim“.

Laurentiu Teodorescu / R.N.

Ultimele stiri

  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Exit mobile version