AcasăOldMicii din padure, pe cale de disparitie

Micii din padure, pe cale de disparitie

Obiceiul românilor de a incinge gratarele pe te miri unde si cu orice ocazie s-ar putea lasa cu amenzi “fierbinti”, daca Legea picnicului, proaspat intrata pe ordinea de zi a Senatului, va primi unda verde de la parlamentari.

Sansele ca românii, in buna lor traditie, sa serbeze si anul acesta “1 Mai” cu gratare intinse prin padurile patriei depind doar de cheful de munca al senatorilor si deputatilor. In cazul in care acestia vor fi loviti de zel si vor vota in timp util actul normativ, atunci picnicurile nu vor mai putea fi organizate pe spatii verzi, sau printre blocuri, ci in locuri special amenajate.

*Conditii civilizate si amenzi pe masura*

Potrivit actului normativ, zonele destinate picnicului se vor afla sub atenta ingrijire a unui administrator. Acesta are obligatia sa le delimiteze clar si sa puna la dispozitia cetatenilor locuri speciale pentru aprins focul, containere de colectare selectiva a deseurilor, precum si toalete ecologice. Tot in sarcina administratorului sta si amendarea cetatenilor care nu respecta prevederile legii.

Surprinzator, cea mai mare amenda (10.000 – 50.000 de lei) o primeste chiar administratorul, in cazul in care isi incalca atributiile, acesta fiind la rândul lui controlat de autoritati.

Aprinderea focului in spatii neamenajate, necuratarea locului in care s-a facut picnicul, nepastrarea linistii in zona, aruncarea tigarilor in spatii neamenajate vor fi “taxate” cu sume variind intre 300 si 3.000 lei

Satisfacerea necesitatilor fiziologice in spatii neamenajate precum si spalarea obiectelor in apele curgatoare vor fi amendate cu sume cuprinse intre 100 si 200 de lei

Intre 200 si 400 de lei vor plati si cei care vor deversa apa uzata in lacuri si râuri sau vor posta mesaje sau semne in natura.

ANA-MARIA LUDATSER

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
39 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger